Waarom iedereen moet gaan boksen

Boksen is een intensieve en krachtige sport. Het vereist veel uithoudingsvermogen en kracht om het een hele wedstrijd vol te houden, ook al duurt deze vaak maar een aantal rondes. Omdat deze sport zo energievretend is, is het ook goed voor je lichaam. Je bent continu in beweging, waardoor je afvalt en de kracht in je armen en benen stevig toeneemt. Het is bewezen dat het beter werkt dan uren in de fitness! Maar er zijn nog veel meer redenen om te gaan boksen in plaats van een reguliere sport als voetbal of hockey. Welke dat zijn, dat lees je hieronder.

Strak lichaam

Allereerst is het natuurlijk fijn als je tijdens het sporten werkt aan je lichaam. Dat is bij deze activiteit zeker het geval. De welbekende vechtsport zorgt er namelijk voor dat je steeds in beweging bent, wat inhoudt dat je bijna al je spieren regelmatig aan- en ontspant. Deze wisselwerking werkt niet alleen stimulerend voor je hersenen, maar ook je lichaam reageert hierop. Je traint door te boksen je billen, armen, benen en buik, dus het is ideaal voor als jij graag werkt aan je summer body! En onthoud: een gezonde geest zit in een gezond lichaam.

Conditie

Daarnaast verbeter je je conditie een flink stuk als je aan het boksen slaat. Zoals gezegd, ben je continu in beweging wat inhoudt dat je ook werkt aan je uithoudingsvermogen. Omdat je steeds alert bent en op je voorvoeten staat, hou je ook je hersenen gezond. Lichamelijke inspanning heeft namelijk ook een positief effect op je conditie en mentale capaciteiten. Dit zorgt er dan weer voor dat je bij andere activiteiten, zoals op het werk, meer concentratie hebt en dus productiever bent. Een win win-situatie dus.

Afvallen

Ten slotte werkt de vechtsport ideaal als je graag snel wil afvallen. Het is bewezen dat het beter en sneller werkt dan de fitness of hardlopen, omdat je hiermee al je spieren traint. Dat is natuurlijk erg fijn, zeker als je niet al te veel tijd hebt om te sporten. Vanzelfsprekend scheelt het of je 3x in de week gaat of maar 1 dag en de duur van elke training is ook van belang. Maak zo nodig een schema, bijvoorbeeld samen met een (personal) coach. Meer informatie over deze populaire vechtsport lees je op Dominus Profighting.