Puur Pannenkoek

Een tijdje geleden waren wij in Orvelte. Orvelte wordt omschreven als een museumdorp in Drenthe. Het is een van de mooiste dorpen in Drenthe en bestaat uit mooie monumentale boerderijen en goed onderhouden woningen. Samen met de mooie tuinen, statige bomen en straten met kinderkopjes heeft dit dorp een unieke sfeer.

Pannenkoekwinkel

In een van deze monumentale boerderijen zit de Pannenkoekwinkel. Wanneer we binnen stappen, worden we meteen allerhartelijkst ontvangen door Dhr. Buis. Hij vraagt of we een pannenkoekje lusten en daar zeggen we uiteraard geen nee tegen. Zeker niet omdat het pannenkoeken zijn van speltmeel. Dhr. Buis bakt voor ons 4-tjes een biologisch spelt-pannenkoekje en het smaakt zoals ze ruiken. Heerlijk.

Puur Pannenkoek

Daarnaast vertelt hij ons vol passie over zijn product. Hij is sinds zijn studententijd eigenlijk al bezig met de ontwikkeling van deze pannenkoek. En sinds 2012 wordt Puur Pannenkoek gerealiseerd. Een ontzettend mooi product met de beste biologische granen, andere biologische ingrediënten en ontzettend mooie smaakcombinaties. Een product vanuit passie geboren en tegelijkertijd een mooie combinatie van Hollandse traditie en vernieuwende smaken. De smaken die er nu al zijn, zijn Spelt/Naturel. Spelt/Speculaas, Cranberry/Sinaasappel en Appel/Kaneel.

Dhr. Buis vertelt ons ook nog dat hij graag een variant ontwikkelt zonder melk omdat er steeds meer mensen zijn met een koemelk-allergie of mensen die liever geen melk drinken. Zeker ook iets om in de gaten te houden.

We kijken nog even rond in de pannenkoekwinkel waar naast pannenkoekmixen ook soepen, ambachtelijke vruchtensauzen en meer verkocht worden.
Uiteraard nemen we wat mee naar huis om thuis ook nog een keer te genieten van deze heerlijke pannenkoek en ook de smaak spelt/speculaas is absoluut een aanrader.

Wil je meer weten over dit concept en de ontwikkeling van de smaken volgen. Kijk dan op de website www.puurpannenkoek.nl

Puur Pannenkoek