Ingrediënten Paprika Wortel Soep voor 6 personen:
Deze paprika wortel soep is een eenvoudig en gezond recept met veel groentes. Je kunt dit recept ook als maaltijdsoep eten met 4 personen.
- 400 gram wortel
- 2 rode paprika’s
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 1 witte ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 liter biologische kippenbouillon
- kokosolie
- plantaardige room (bijv. Rice cuisine), optioneel
Bereiding Paprika Wortel Soep:
- Maak de wortels schoon en snijd in dunnen plakjes
- Was de paprika’s en snijd in blokjes
- Schil de uien en snijd in blokjes
- Fruit de uien kort en voeg de wortels en paprika toe
- Bak dit alles 5 minuten
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Laat het 20 minuten koken
- Voeg de knoflook toe en pureer alles in de keukenmachine
- Warm het nog even op
- Voeg naar smaak wat room toe (optioneel)
En smullen maar!!
Ik gebruik altijd biologische bouillon omdat hier geen smaakversterkers zoals E621 (Vetsin, mononatriumglutaminaat (MSG) of gistextract zijn andere benamingen). Overmatige consumptie van E621 zorgt bij veel mensen voor migraineaanvallen, hartkloppingen en werkt eetlustopwekkend. Omdat het in erg veel producten zit maar het niets voor je lijf doet maar alleen tegen je werkt, kun je dit beter vermijden.
Wist je dat?
Wanneer je tomaat verwarmt, deze groente als een van de weinige nog gezonder wordt?
Bij verwarming komt namelijk lycopeen vrij. Dit lycopeen zit in het bijzonder in de vezels van de schil opgeslagen en dat zorgt ervoor dat ons lichaam de voeding gemakkelijker opneemt. Bij verwerkte of verwarmde tomaten is het gehalte twee tot achtmaal hoger dan bij rauwe tomaten. Door de verwarming vermindert dan wel weer het vitamine C gehalte maar de antioxydante werking wordt wel duidelijk verhoogd.
Probeer ook een deze heerlijke kruidige wortelsoep met selderij!