Kruidige wortelsoep met selderij. Een voorgerecht voor 6 personen of als maaltijdsoep voor 4 personen.
Ingrediënten
- 1 kilo wortels, in stukken gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 1 ui, in parten gesneden
- 3 tenen knoflook, heel
- 4 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
- Zout en Peper naar smaak
- Extra water om te verdunnen
- 1 theelepel gemberwortelpoeder
- Eventueel chilipeper/poeder naar smaak
Bereiding
- Neem een ruime pan en doe hier de wortels, kokosmelk, ui, knoflook, zout en peper in en breng aan de kook.
- Laat zachtjes koken tot de wortels gaar zijn (ca. 20 minuten).
- Pureer met een staafmixer.
- Gekookt water toevoegen.
- Roer gemberwortel en evt chilipeper erdoor.
- Stukjes selderij erdoor roeren (evt meekoken en pureren).
Een erg zachte soep die goed vult en lekker zoet is waardoor de kinderen er ook van van gaan genieten!