Ingrediƫnten ontbijtkoek zonder geraffineerde suikers:
- 300 gram spelt meerzaden mix (je kunt ook volkoren speltmeel gebruiken)
- 1,5 grote banaan of 2 kleine bananen
- 1 grote el biologische honing
- 2 tl koek- en speculaaskruiden
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 150 gram biologische yoghurt
- 2,5 tl wijnsteenbakpoeder
- Bakpapier
Bereiding ontbijtkoek zonder geraffineerde suikers:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe alle ingrediƫnten in de keukenmachine en meng tot het een glad mengsel is
- Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het mengsel erin
- Plaats de ontbijtkoek zonder geraffineerde suikers ca 50 minuten in de oven
- Controleer na 50 minuten met een sateprikker of de ontbijtkoek klaar is
- Laat hem een beetje afkoelen voordat je hem opeet
Je kan deze overheerlijke ontbijtkoek zonder geraffineerde suikers als ontbijt eten met wat roomboter of met lekkere notenpasta maar ook als tussendoortje is dit heerlijk en bovendien gezond.
Een normale ontbijtkoek bevat al 39,5 gram suiker per 100 gram, een plakje is 30 gram en bevat 11,9 gram suiker. Niet echt een goed ontbijt zeker niet als je je beseft dat je maximaal 20-25 gram suiker per dag zou mogen binnenkrijgen.