Ingrediënten amandel bananenbrood:
- 150 gram geweekte amandelen
- 2 grote bananen
- 50 gram krenten
- sap van een halve sinaasappel
- 3 biologische eieren
- 70 gram havermeel (wanneer je glutenvrij havermeel pakt, is het recept glutenvrij)
- 30 gram hennepzaad
- 1 el kaneel
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- kokosolie om cakeblik in te vetten
Bereiding amandel bananenbrood:
- Week de amandelen minimaal 1 nacht in ruim water
- Giet de amandelen af en maal in de keukenmachine fijn
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Voeg de bananen en de krenten toe
- Voeg het sinaasappelsap en de eieren toe en meng dit goed
- Voeg de kruiden, het wijnsteenbakpoeder, het havermeel en het hennepzaad toe en roer nog even door
- Vet het cakeblik in en giet het mengsel in het cakeblik
- Bak het amandel bananenbrood in ca 45 minuten gaar
- Controleer met een sateprikker of het gaar is
Lekker guilty free smullen van dit heerlijke amandel bananenbrood.