Leverreiniging take 3: D-Day

Vervolg…
Dag 7 D-Day

De reiniging zelf duurt van 14.00 uur de ene dag tot en met 10.00 uur de volgende dag. Het wordt aanbevolen om deze dag vrij te houden zodat je het rustig aan kunt doen en de tijden erg nauw te nemen omdat dit het verschil kan zijn tussen een geslaagde en mislukte reiniging.

Ik heb als ontbijt 1 liter troebele biologische appelsap gedronken en als lunch havermoutpap met banaan, amandelmelk, lijnzaad en sesamzaad gegeten. De lunch moet nl. zonder vet, zuivel en ander dierlijk eiwit zijn omdat je hier anders tijdens de reiniging last van kan hebben.

Vanaf 1400 mag ik niets meer eten en drinken behalve water en op gezette tijden (18.00, 20.00 en 6.00 uur) moet ik bitterwater drinken.

Om 21.45 uur drink ik olie met grapefruitsap en neem ik capsules om te slapen. Zodra ik dit heb ingenomen, moet ik plat op mijn rug gaan liggen en zo gedurende 20 minuten stil blijven liggen zodat de stenen de kans krijgen om uit de lever in de darmen terecht te komen.

Ik val redelijk snel in slaap en wordt ‘s nachts wakker en ben een beetje misselijk. Gelukkig val ik snel weer in slaap.
Ik heb de wekker om 6.00 uur gezet om het laatste portie bitterwater te drinken en om 8.00 uur neem ik 6 oxypowder capsules.

Vanaf 10.00 uur mag ik weer langzaam gaan eten, eerst een beetje sap en later wat fruit.
Rond 12.30 uur mag ik lunchen met fruit en/of groentes. Ik heb een klein glaasje met een smoothie van kiwi, sinaasappel, peer, spinazie en munt. Ik merk dat mijn lijf weer even moet wennen aan eten en mijn darmen werken hard.

Ik moet inderdaad zeer regelmatig naar het toilet gedurende de gehele dag. (De details zal ik je besparen)! En de krampen blijven zoals beloofd uit.

Ik moet eerlijk zeggen dat het me reuze mee is gevallen. Ik heb geen honger gehad, geen krampen en ik voelde me prima. (Normaal gesproken als ik iets niet mag, wil ik het 😉
Over een week of 3 nog eens herhalen en dat in totaal zo’n 6-8 keer voor een optimaal effect. Het is even plannen maar ik ga voor de complete reiniging en hoop dat ik me daarna herboren voel!