Mijn vriendin Ilona is onlangs naar Zuid Afrika geweest en behalve de altijd weer prachtige reisverhalen waar ik altijd weer van smul, kwam ze ook terug met een heerlijk recept. Of in ieder geval de basis, zelf heeft ze nog wat aanpassingen gedaan om het zoveel mogelijk te laten lijken op het heerlijke ontbijtje uit Zuid-Afrika! En ik kan je beloven, daar is ze super in geslaagd! Heerlijk en je kan er zeker de hele ochtend mee vooruit!
Ingrediënten:
– 50 gram havermout
– 1 handje blauwe bessen
– 1 (kleine) banaan
– 20 gram rozijnen (liefst ongezwaveld)
– 30 ml plantaardige melk (bijv. havermelk of rijstemelk)
– klein handje walnoten, fijngeknepen
– 1 el lijnzaad
– flinke snuf kaneel
Bereiding
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Giet kokend water over de havermout, roer door en laat deze ca. 5 minuten wellen. Al het vocht moet opgenomen zijn!
– Snijd de banaan in plakjes en meng deze met de havermout. Roer ook de overige ingrediënten erdoor. Houd wat banaan, blauwe bessen, rozijnen en walnoten apart.
– Schep het mengsel in een (kleine) ovenschaal.
– Leg de overige stukjes banaan, blauwe bessen, rozijnen en noten bovenop. Lekker en het ziet er ook nog eens leuk uit.
– Zet de ovenschaal ca. 20 minuten in de oven. De bovenkant mag een beetje gaan kleuren.
– Haal uit de oven, laat het een klein beetje afkoelen en…. smullen maar!