Amalgaamvullingen

Vorige week maandag en dinsdag heb ik mijn amalgaamvullingen (2 kleinere en 2 grote) laten verwijderen. Dit omdat ik al behoorlijk wat informatie had gelezen hieromtrent en het me duidelijk was geworden dat amalgaam erg slecht is voor je lijf. Je lijf wordt namelijk chronisch vergiftigd door kwik, kwik verhoogt het risico op kanker en door kwik heb je meer kans op candida infecties en diabetes. Amalgaam geeft dagelijks een kleine hoeveelheid kwik af aan je lichaam en aangezien ik al op jonge leeftijd deze vullingen heb gekregen, is er bij mij al behoorlijk wat opgebouwd van deze stoffen en dat wilde ik niet meer. Ik wilde ze laten vervangen en gelukkig stond mijn tandarts hier welwillend tegenover.

De afspraak werd gemaakt en afgesproken werd ook dat er bij het verwijderen gebruik gemaakt werd van een cofferdam. Een cofferdam isoleert je tand en daardoor komen de stoffen die vrijkomen minder in je lijf.

Ondanks de cofferdam komen er bij het verwijderen van deze vullingen alsnog voldoende kwik etc. in je lijf en dat heeft een behoorlijke impact op je lijf. Het is daarom belangrijk dat je goed ontgift zodat je lijf zo snel mogelijk van alle troep afkomt en je je weer beter voelt.

Dus ik ben compleet gaan detoxen en had een heel arsenaal aan supplementen welke ik iedere dag gedurende minimaal 1 week moest nemen.

3 keer per dag een glas water met daarin 1 eetlepel vitamineral green. Hierin zitten veel algen en dat werkt ontgiftend. Daarnaast 50 druppels detoxico en nog 6 chlorella tabletten. Kwik bindt zich in de darmen aan chlorella, waarna het veilig via de stoelgang het lichaam kan verlaten.

Daarnaast 1 keer per dag een scoop hennepproteine omdat eiwitten zwavelhoudende aminozuren bevatten die de kwikreiniging bevorderen.

Ik drink ’s ochtends altijd een groene smoothie en daarmee krijg je uiteraard al veel vezels binnen wat goed is voor de stoelgang. Daar heb ik een eetlepel ongepeld hennepzaad doorheen gedaan om je stoelgang extra te stimuleren.

Bovendien nam ik een eetlepel camu camu poeder omdat hier erg veel vitamin C in zit en de antioxidanten die hierin zitten versterken je immuunsysteem en beschermen je lichaam tegen oxidatieve stress, welke verhoogd is als je blootgesteld wordt aan kwik.

En uiteraard veel gezuiverd water drinken om alles uit je lijf te krijgen.

Dat je lijf er last van heeft, heb ik gemerkt. Ik had ontzettend zware, pijnlijke benen, had warmte aanvallen, flinke hoofdpijn en mijn energieneiveau was behoorlijk laag. Uiteraard komen deze symptomen ook naar boven door de toch wel behoorlijke hoeveelheid aan ontgiftende producten. Nu ben ik ruim een week verder en mijn energieniveau is weer op peil alleen heb ik nog last van hoofdpijn maar dat wordt gelukkig ook minder.

Ondanks deze heftige week, ben ik erg blij dat de vullingen uit mijn lijf zijn en ik het gevoel heb dat ik weer wat schoner ben al kan het een behoorlijke tijd duren voodat alles echt uit je lijf is en je hele gestel weer optimaal is.