Hutspot zoete aardappel, pastinaak, wortel

Ingrediënten hutspot zoete aardappel, pastinaak, wortel: (4 pers)
  • 200 gr wortels
  • 200 gr pastinaak
  • 200 gr aardappels
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 grote ui
  • klontje roomboter
  • scheutje rijstemelk (of wat je in huis hebt)
  • zout en peper (naar smaak)
Bereidingswijze hutspot zoete aardappel, pastinaak, wortel:
  • Schil de aardappels en kook ze gaar.
  • Maak de ui schoon, snijd deze in stukjes en bak de ui kort aan in een klontje boter.
  • Maak de pastinaken en de wortels schoon. Snijd ze in kleine blokjes.
  • Doe vervolgens de pastinaken, de wortels en de ui in een pan met water.
  • Kook alles in ca 20 minuten gaar.
  • Giet de groenten en de aardappels af en stamp dit door elkaar.
  • Voeg een scheutje melk en eventueel wat roomboter toe om het smeuig te maken.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.Hutspot zoete aardappel, pastinaak, wortel