Ingrediënten hutspot zoete aardappel, pastinaak, wortel: (4 pers)
- 200 gr wortels
- 200 gr pastinaak
- 200 gr aardappels
- 200 gram zoete aardappel
- 1 grote ui
- klontje roomboter
- scheutje rijstemelk (of wat je in huis hebt)
- zout en peper (naar smaak)
Bereidingswijze hutspot zoete aardappel, pastinaak, wortel:
- Schil de aardappels en kook ze gaar.
- Maak de ui schoon, snijd deze in stukjes en bak de ui kort aan in een klontje boter.
- Maak de pastinaken en de wortels schoon. Snijd ze in kleine blokjes.
- Doe vervolgens de pastinaken, de wortels en de ui in een pan met water.
- Kook alles in ca 20 minuten gaar.
- Giet de groenten en de aardappels af en stamp dit door elkaar.
- Voeg een scheutje melk en eventueel wat roomboter toe om het smeuig te maken.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.