Spinazie pannenkoek ofwel drakenpannenkoek

Ingrediƫnten spinazie pannenkoek ofwel drakenpannenkoek voor ca 6 stuks:

– 80 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk naar keuze)
– 250 gram rauwe spinazie
– 3 (biologische) eieren
– 3 eetlepels ahorn- of agavesiroop (kun je ook weglaten)
– 1 grote theelepel kaneelpoeder
– 180 gram boekweitmeel
– 3 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
– kokosolie om in te bakken

Bereiding spinazie pannenkoek ofwel drakenpannenkoek:

Doe de melk, de spinazie, eieren en siroop in de blender samen in de blender en blend tot het een vloeibaar geheel is.
Voeg vervolgens het meel en de bakpoeder toe en blend nog even.
Verwarm wat kokosolie in de pan en giet wat beslag in de pan en verdeel (met een spatel oid) het gelijkmatig (het beslag is wat dikker dan bij normale pannenkoeken, vind je dat niet fijn kun je wat extra melk toevoegen).
Bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin.

Ik vind de pannenkoeken zo al lekker maar je kunt er ook nog wat siroop op doen!

Variatietip (zodat je de kinderen verschillende groentes kunt laten eten): vervang de spinazie door courgette!!

spinazie pannenkoek