Tips om vakantiekilo’s te voorkomen

De zomervakantie is voorbij maar de herfstvakantie is alweer in zicht. Een heerlijk vooruitzicht maar misschien ook weer een uitdaging want de vakantiekilo’s zijn er net af en die hoeven er niet meer bij.

Tips om vakantiekilo’s te voorkomen

In de zomervakantie zijn wij samen met een ander gezin op vakantie gegaan. Ontzettend gezellig maar voor mij als foodie ook wel een uitdaging op het gebied van voeding. Het is dan soms toch moeilijker om niet nog een wijntje te drinken of nog een lekker toastje ’s avonds te nemen. Voor de kids heerlijk want mama was minder streng 😉 = meer ijs!!!

80/20 regel

Ik ben een voorstander van de 80/20 regel dus ik neem op vakantie ook af en toe wat lekkers wat niet verantwoord is maar 2,5 week kan dan toch invloed hebben.

Om toch zo goed mogelijk in mijn ritme te blijven en zo gezond mogelijk te eten heb ik voldoende granola gemaakt (klik hier voor het recept), heb ik mijn eigen blender meegenomen, heb ik mijn superfoods meegenomen en deed ik regelmatig wat oefeningen zoals squats, planken etc. (klik hier voor de complete workout) (sportschoenen hebben niet zoveel plek nodig dus kunnen ook altijd mee). Bovendien kun je alle workouts op deze pagina overal doen. No more excuses 😉

Ik was meestal als eerste wakker (dat heb je met kleine kinderen) en dan ging ik alvast brood halen voor de rest en had ik meteen mijn ochtendwandeling gehad.

Als ik weer terug kwam maakte ik een glas lauwwarm water met het sap van een halve citroen, dronk ik een glas water met een schep vitamineral green en vervolgens maakte en dronk ik mijn vers gemaakte groene smoothie.

Groente en fruit

Groente en fruit is overal te koop en vaak nog lekkerder dan bij ons.  Ik varieer zoveel mogelijk en probeer zowel de bladgroentes en het fruit zoveel mogelijk af te wisselen en zo hadden we iedere ochtend een andere smoothie op het menu staan. Een ontzettend goed begin van de dag. Je hebt meteen (bijna) al je dagelijkse portie groente en fruit binnen en je lichaam goed aan het werk gezet met het verwerken van al deze vitamines, mineralen etc.

Tussen de middag nam ik vaak een bakje yoghurt met granola en vers fruit en ’s avonds kookten we of gingen we uit eten.

tips om vakantiekilos te voorkomen

Uit eten

Wanneer we uit eten gingen, liet ik het brood staan en at (meestal 😉 een lekkere maaltijdsalade of salade als side dish.

En kookten we; dan zorgden we er sowieso voor dat er voldoende groente op het menu stond!

Deze basis met af en toe een ijsje, een wijntje en andere lekkere dingen (het is tenslotte vakantie) hebben ervoor gezorgd dat ik niets was aangekomen en dat is toch lekker thuiskomen!

tips om vakantiekilos te voorkomen

Mijn vakantielijstje

Dus naast mijn luchtbed en zonnebrand staat bij mij het volgende op mijn lijstje:

Granola
-Blender
-Citroenpers
-Vitamineral green
-Sportschoenen

Een hele fijne vakantie en vergeet niet vooral ontzettend te genieten!

vakantiekilo's voorkomen