Gezonde tussendoortjes voor kinderen

Mijn oudste zoontje gaat sinds kort naar school en krijgt standaard een beker water en wat fruit mee voor de ochtendpauze om 10.00 uur.

Een van de eerste dagen dat ik op het schoolplein rondliep, sprak een vrouw me uit het niets aan omdat ze het belachelijk vond dat de kinderen geen pakjes drinken meer mee naar school mochten nemen en hoorde ik meerdere negatieve reacties hierop. Mij verbazen deze reacties ontzettend want willen we niet gewoon met z’n allen dat onze kinderen gezond en fit zijn en niet teveel suiker binnen krijgen?

De nieuwsbrief die kort daarna uitkwam bevatte een lijst met eten en drinken die de kinderen wel, liever niet en niet “mochten”. Wat mij betreft een ontzettend goed initiatief.

Echter bij de lijst met niet toegestane producten viel mijn mond open. Waarom geef je je kind sportdranken, frisdrank, mars, chips en snoep mee naar school om om 10.00 uur (!) op te eten en drinken. Ok ik geef toe, ik ben een groentje (letterlijk en figuurlijk ;-)) maar ik begrijp niet waarom niet standaard FRUIT in alle bakjes zit!

Wat mij betreft mag de lijst nog wel aangepast worden maar ik vind het een ontzettend goed initiatief. En de zin  in de nieuwsbrief “Indien uw kind toch een pakje heeft meegenomen, laten we het pakje in de tas en zorgen wij voor een beker water zodat uw kind toch iets kan drinken” vond ik briljant. Oh en een bijkomend voordeel is dat het afval op deze manier ook verminderd wordt! Vind hier meer tips voor gezonde tussendoortjes voor kinderen