doutzen kroes smoothies

Gezond en hip

Gezond is momenteel echt een opkomende trend terwijl ik nog al eens het “verwijt”; “jij bent helemaal geen geitenwollen sokken figuur maar je eet wel zo” naar mijn hoofd geslingerd krijg!

Eigenlijk wel gek dat nog steeds gedacht wordt dat je wel enorm alternatief moet zijn om gezond te eten en zelf regelmatig je (zuurdesemspelt) brood te bakken. Gek dat het wel algemeen geaccepteerd wordt dat heel veel mensen regelmatig lijnen of “even opletten” en dan na het lijnen alles weer gaan eten (en drinken). Is het dan niet makkelijker (en zeker effectiever) om altijd (of zoveel mogelijk) op te letten en af en toe eens uit de band te springen. Voor je lijf is het in ieder geval beter want door regelmatig te lijnen zorg je ervoor dat je hormonen uit balans gaan en dit zorgt weer voor vetopslag en bereik je het zogenaamde jojo-effect!

En ja mensen vinden het heel normaal als je aan het lijnen bent en dat taartje overslaat maar als je een gezond gewicht hebt en geen taart eet omdat je suikers mijdt omdat dat ongezond is, vinden mensen dat op zijn zachts gezegd raar en erg ongezellig! Hoezo ongezellig?! Ben ik minder gezellig als ik die taart niet eet? Volgens mij niet, ik voel me in ieder geval beter en meer uitgerust!

Ik vermijd geraffineerde suikers en E-nrs ook niet omdat ik het niet mag, nee ik WIL het niet en dat is iets heel anders. Ik wil het niet omdat ik inmiddels weet wat al die suikers en E-nrs doen en niet doen voor je lijf en ken de synoniemen voor suikers die door fabrikanten op de verpakkingen worden gezet.

Oh en voor degenen die denken dat je geitenwollen sokken moet dragen:doutzen kroes smoothies

Doutzen Kroes (en vele anderen) drinken groene smoothies met superfoods en detoxen regelmatig

Kortom lijnen mag wel maar een gezonde levensstijl is heel vreemd!