Ingrediënten chocoladetaart zonder suiker:
- 5 bananen
- 2 avocado’s
- 90 gram rauwe cacao
- 30 gram cacaonibs
- 20 gedroogde dadels
- 200 gram walnoten
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl himalayazout
- 1 handje gojibessen
- kokosolie
Bereiding chocoladetaart zonder suiker:
- Ontpit de dadels indien nodig
- Schil de avocado’s en de bananen
- Doe alle ingrediënten behalve de gojibessen en kokosolie bij elkaar in de keukenmachine en blend totdat het een dik geheel is.
- Vet de vorm in met kokosolie
- Doe het mengsel in de vorm
- Garneer met de gojibessen
- Laat de taart minimaal 1 uur hard worden in de koelkast voordat je hem opdient
Deze chocoladetaart zonder suiker kan ook heerlijk als toetje geserveerd worden.
Omdat deze chocoladetaart geen geraffineerde suikers bevat maar alleen fruitsuikers is deze taart een zeer gezond alternatief wanneer je wel wil trakteren maar liever kiest voor de gezonde variant.
Naast suikervrij is deze taart ook glutenvrij en daarom ook geschikt voor mensen met een glutenallergie.