Ingrediënten pasta tomaat, paprika en olijven voor 4 personen:
- 300 gram spelt of volkorenpasta
- 250 gram snoeptomaten
- 3 zoete puntpaprika’s (of 2 rode paprika’s)
- ca 15 biologische kalamataolijven (zonder pit)
- 2 flinke tenen knoflook
- 100 gram feta
- 1 handje verse basilicum
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
- 1 tl kokosolie
- vers himalaya- of zeezout
Bereiding pasta tomaat, paprika en olijven:
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Halveer de snoeptomaatjes
- Leg de snoeptomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie en een beetje zout
- Zet de tomaatjes 25 minuten in de oven
- Kook de pasta
- Snijd de paprika in blokjes
- Pel de knoflook en snijd deze heel fijn (of pers)
- Verhit 1 tl kokosolie in de pan
- Bak de paprikablokjes ca 5 minuten
- Voeg de knoflook toe en bak nog even kort mee
- Doe de paprika en de tomaatjes bij de pasta
- Roer de balsamicoazijn erdoor
- Snijd de olijven in kleine ringen
- Snijd de basilicum in reepjes
- Voeg de basilicum en olijven toe en roer door de pasta
- Brokkel als laatste de feta over de pasta
Smullen maar!