Treats en sweets van Sharp Sharp

Treats en sweets van Sharp Sharp

Een paar weken geleden maakte ik bij Bertmans kennis met een van de heerlijke lekkernijen van Sharp Sharp. Omdat ik hier zo enthousiast over was, wilde ik heel graag meer proeven.

Toen ik de treats en sweets op ging halen bij Renate en Frank, mocht ik letterlijk een kijkje in de keuken nemen van Sharp Sharp. Erg leuk! Ze vertelden beide met veel passie over hun producten en vertelden dat ze graag iets echt lekkers wilden voor mensen die glutenvrij, lactosevrij en suikervrij (moeten) eten. (Een aantal van deze heerlijke traktaties zijn zelfs vegan.) Om de producten te maken, werken Renate en Frank met biologische en eerlijke producten zoals Tony Chocolonely. Bovendien zijn de producten zonder toevoegingen of E-nrs.

Zelf eten ze vanuit gezondheidsoverwegingen lactose-, suiker- en glutenvrij en het aanbod op dit vlak was niet zo groot. Bovendien waren deze producten niet bijzonder. Ik heb ze nu allemaal geproefd en ik kan je vertellen dat het Renate en Frank absoluut gelukt is om heerlijke en bijzondere producten te maken.

De smaaktest 

Rooibos cheesecake

De rooibos cheesecake heeft een lekker zachte bovenkant met een iets hardere onderkant. Het is heerlijk zacht van smaak. Dit smelt echt in je mond! Lekker door de bite van abrikoos bovenop.

Normaal vind ik cheesecake veel te zoet. Deze is echter heerlijk en niet te zoet.

Rooibos Cheesecake
Rooibos Cheesecake

Cashewbar met cayennepeper 

De cashewbar met cayennepeper is een heerlijke combinatie van zoet en pittig door een subtiel vleugje cayennepeper.
De toplaag is zacht en  de onderlaag krokant door de stukken cashewnoten en pistachenoten die in en op de reep zitten. Een top combinatie.
Deze reep is bovendien een echt energiebommetje door de proteïne die erin zitten

Cashewbar met cayennepeper
Cashewbar met cayennepeper

Kardemom proteïnebar

Lekkere, beetje zoete reep met heel veel proteïnen door het hennepzaad en chiazaad wat erin zit. Heel subtiel proef je de  kardemom en dat geeft het een verrassende smaak!
De textuur is zacht met lekkere stukjes pitten en zaden erin. Heerlijk.

Ook deze reep is een echt energiebommetje.

Kardemom proteïnebar
Kardemom proteïnebar

Abrikozen kurkuma bar met chili
Dit reepje is een beetje zoet/zuur maar vooral een beetje pittig. Het is een zachte reep met de structuur van de abrikozen.

Abrikozen kurkuma bar
Abrikozen kurkuma bar

Frambozen chocolade ganache 
Toen ik deze proefde had ik echt een smaakexplosie in mijn mond. Deze reep is zoet en pittig tegelijk! Je proeft de zoete smaak van de frambozen en subtiel weer dat vleugje pittig. En dan nog die harde, echte pure cacaolaag bovenop! Need to say more? Een topper.

Frambozen choco ganache
Frambozen choco ganache

Rozen pistache brownie
Deze brownie ziet er zo ontzettend mooi uit met de eetbare bloemetjes bovenop. Het is bijna zonde om op te eten. Uiteraard heb ik dat wel gedaan. Ik had deze al een keer eerder geproefd maar deze brownie blijft super lekker. De combinatie van een harde chocoladelaag met een zachtere onderkant en pistachenoten is top.

Rozen pistache brownie
Rozen pistache brownie

Chocolade koekje
Deze koek met Tony Chocolonely chocolade bevat lekker veel chocolade (en dat vind ik als chocolade-fan helemaal niet vervelend), is lekker crunchy en een beetje sticky! Ik begrijp dat het een beetje saai wordt maar ook deze is bijzonder lekker.

Chocolade koekje
Chocolade koekje

Uitkomst smaaktest

Deze treats en sweets van Sharp Sharp zijn stuk voor stuk echte traktaties. Niet alleen om te zien maar ook de smaken van alle repen/bars zijn erg bijzonder.
Het is dan ook bijna niet voor te stellen dat al dit heerlijks niet ongezond is!

Een absolute aanrader dus! En niet alleen voor mensen die lactose-, suiker- en glutenvrij eten maar ook als je iets aparts wilt proberen.

Het is misschien al duidelijk dat ik ze allemaal onzettend lekker vond, misschien had ik je zelfs vooraf even moeten waarschuwen dat ik zo enthousiast ben over deze lekkernijen.

Hoewel de keuze lastig was, is mijn favoriet de frambozen chocolade ganache geworden. De favoriet van mijn vriend is de cashewbar met cayennepeper geworden.

Sharp Sharp
Een leuk weetje! De naam Sharp Sharp staat niet voor de soms wat pittige kruiden die gebruikt worden in sommige producten maar Sharp Sharp betekent in Zuid-Afrika dat je elkaar veel geluk wenst, elkaar bedankt of als afsluiter gebruikt.

treats en sweets van sharp sharp

Wist je trouwens ook dat chilipepers ervoor zorgen dat je stofwisseling verhoogd wordt met 20 procent.  Chili pepers bevatten het stofje capsaicine wat ervoor zorgt dat je lichaam meer energie gaat verbruiken.  1 gram per maaltijd is al voldoende om dit te bereiken. Bovendien zorgt chilipeper ervoor dat je sneller verzadigd bent.