Ingrediënten Pindakaas koekjes zonder suiker (ca 16 stuks):
- 1 cup (100 gram) (glutenvrij) havermoutmeel (of havermout)
- 1 (biologisch) ei
- 1 cup (175 gram) pindakaas (de gezonde variant, zonder transvetten)
- evt. notenolie
- evt. 1 theelepel stevia als je het wat zoeter wilt maken
Bereiding Pindakaas koekjes zonder suiker:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Voeg alle ingrediënten samen in de keukenmachine
- Blend tot alles gemengd is
- Kneed er met je handen een bal van
- Als het geheel te droog blijft, voeg dan wat olie toe
- Rol het geheel uit op keukenpapier en maak er evengrote koekjes van
- Bak de koekjes ca 10 minuten in de oven
Wist je dat je pindakaas ook makkelijk zelf kan maken door ongebrande gemengde noten in de keukenmachine te vermalen en net zo lang te laten draaien totdat de olie vrijkomt en er een smeerbare pasta ontstaat (evt. nog wat notenolie toevoegen).