Healthy food hotspots Amsterdam

Ilona (ja, die van het heerlijke Ilona’s Zuid-Afrikaanse havermoutontbijtje ;-)) en ik zijn laatst een dagje naar Amsterdam gegaan om wat healthy food hotspots en andere leuke adresjes te bezoeken in Amsterdam. Ilona had vouwfietsen meegenomen dus we konden ons heerlijk vrij bewegen en stoppen waar we wilden. Alleen dat al was een hele belevenis en zo ontzettend leuk. Het was heel erg koud maar ook dat kon de pret zeer zeker niet drukken.

Healthy food hotspots Amsterdam

Onze eerste stop was Marqt in de Haarlemmerstraat. Bij Marqt zijn de kernwaardes o.a. echt eten, natuurlijk, biologisch, met respect, oorsprong, liever lokaal, van het seizoen, duurzaam. Marqt staat voor kwaliteit. Echt vers en echt lekker. Zoals eten altijd zou moeten zijn. Ze selecteren bij voorkeur producten uit de buurt die zuiver tot stand zijn gekomen. De medewerkers hebben passie voor het vak en kunnen je dus precies vertellen waar een product vandaan komt en hoe je dat het beste kunt gebruiken. Een ontzettende, mooie winkel die voor mij ook een beetje aan het buitenland doet denken. Veel verse producten en zelfs een afdeling met verse vis. Alles op het gebied van gezond eten is hier te vinden.

MARQT
MARQT

IMG_7029

MARQT
MARQT
MARQT
MARQT

Marqt

STACH Food

Schuin tegenover Marqt zit STACH Food. Een gezellige kleine (buurt)winkel waar je onder andere gevarieerde en gezonde maaltijden, soepen en salades kan kopen. Maar ook muesli’s, granola’s en sappen.  Daarnaast is er een klein hoekje waar je lekker kan zitten en een hapje kan eten. Een ontzettende leuke winkel/eetgelegenheid en erg aardige mensen die je helpen! STACH Food heeft inmiddels 5 vestigingen in Amsterdam en 1 in Overveen.

STACH
STACH

IMG_7032

IMG_7033

IMG_7034

Delicious  Food Organic

We vervolgen onze fietstocht en stoppen bij een winkel met de naam Delicious  Food Organic in de Westerstraat. In deze winkel staan allerlei bakken met heel veel verschillende pasta’s, granen en noten. Je kunt zelf de hoeveelheid pakken die je graag wilt. Hartstikke handig! Ook hebben ze een aantal lekkernijen, ik kies voor een stukje wortel, walnoten cake en wat koekjes van quinoa! Beide echt ontzettend lekker. Ook hier zijn de mensen erg aardig en behulpzaam.

Delicious Food Organic
Delicious Food Organic

IMG_7038

IMG_7037

Delicious Food Organic
Delicious Food Organic
IMG_7067
Quinoa koekjes en wortel-walnoten-cake

SLA

2 deuren verder zit SLA. We hebben inmiddels wel trek en besluiten om hier te gaan eten.  Bij SLA hebben ze een paar soepjes maar vooral salades. Salades die favoriet zijn bij SLA maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen salade samen te stellen!
Bij SLA is al het vlees en gevogelte altijd biologisch, net als de graan,- en zuivelproducten (incl. eieren). De groentes en het fruit zijn minimaal 90% biologisch.
We kiezen beide voor een van de favorieten, de Salade Biologische Kipfiliet. In deze salade zit bladspinazie, volkoren couscous, gedroogde abrikozen, pijnboompitten, pompoen, aubergine, sperziebonen, peterselie & pompoenpitten! Daarnaast een kop verse gember, kurkuma, citroen thee. De verwachtingen waren hoog maar we worden zeker niet teleurgesteld! De salade is heerlijk!
Beneden is de saladebar en boven kun je eten op de vide. Een erg mooie en ruimtelijke locatie! Zeker een blijvertje!

healthy food hotspots amsterdam
SLA

IMG_7050

IMG_7045

IMG_7044

healthy food hotspots amsterdam
Heerlijke lunch

 CT Coffee & Coconuts

Na deze heerlijke lunch vervolgen we onze fietstocht. We bekijken nog wat kleine boetiekjes en vervolgens besluiten we nog een Latte Macchiato en een warme chocolademelk te drinken bij CT Coffee & Coconuts. We kiezen voor een stukje bananenbrood erbij en laten ons verrassen door de dame die bij Coffee & Coconuts werkt met een ander lekker taartje. CT Coffee & Coconuts zit op de hoek in de ceintuurbaan en was vroeger een bioscoop, het ceintuur theater. Het is echt een prachtige locatie en een top plek om even lekker te relaxen. Maar er zitten ook ontzettend veel mensen te werken. Het is een hele fijne plek waar een hele relaxte sfeer hangt. Je kan hier naast koffie met eigengemaakte taart erbij ook lunchen. Het eten wordt hier bereid met voornamelijk biologische ingrediënten en de sapjes zijn vers! Wat ook erg leuk is, is dat je verse kokosmelk kan drinken uit echte kokosnoten.

IMG_7052
CT Coffee & Coconuts

healthy food hotspots amsterdam

IMG_7053

IMG_7054

IMG_7056

Nadat we bij deze heerlijke locatie lekker zijn bijgekomen (en opgewarmd) is het helaas alweer tijd om richting huis te gaan. Het was een heerlijke dag met healthy food hotspots in amsterdam die we vol energie en nieuwe inspiratie afsluiten!