Muffins met vijgen en rozijnen

Ingrediënten muffins met vijgen en rozijnen (6 stuks):

  • 75 gram kastanjemeel
  • 2 eieren
  • 100 gram geschilde appels
  • 40 gram gedroogde vijgen (dadels of abrikozen kunnen ook)
  • 40 gram rozijnen
  • 30 milliliter kokosolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder

Bereiding muffins met vijgen en rozijnen:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Leg de rozijnen in een bakje met water en laat ze 5  minuten wellen
  • Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes
  • Verwarm de kokosolie totdat hij vloeibaar is
  • Meng het kastanjemeel, het wijnsteenbakpoeder, de kaneel, de eieren en de kokosolie in een kom
  • Giet het water van de rozijnen en knijp het vocht eruit
  • Maal met een blender of keukenmachine de appel, de vijgen en de rozijnen fijn
  • Voeg hierbij het mengsel van kastanjemeel en de andere ingrediënten en roer nog even door elkaar
  • Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes
  • Bak het 30 minuten in de oven

Muffins met vijgen en rozijnen

Naast glutenvrij is dit recept ook lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.