Ingrediënten muffins met vijgen en rozijnen (6 stuks):
- 75 gram kastanjemeel
- 2 eieren
- 100 gram geschilde appels
- 40 gram gedroogde vijgen (dadels of abrikozen kunnen ook)
- 40 gram rozijnen
- 30 milliliter kokosolie
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder
Bereiding muffins met vijgen en rozijnen:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Leg de rozijnen in een bakje met water en laat ze 5 minuten wellen
- Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes
- Verwarm de kokosolie totdat hij vloeibaar is
- Meng het kastanjemeel, het wijnsteenbakpoeder, de kaneel, de eieren en de kokosolie in een kom
- Giet het water van de rozijnen en knijp het vocht eruit
- Maal met een blender of keukenmachine de appel, de vijgen en de rozijnen fijn
- Voeg hierbij het mengsel van kastanjemeel en de andere ingrediënten en roer nog even door elkaar
- Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes
- Bak het 30 minuten in de oven
Naast glutenvrij is dit recept ook lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.