Lunchen bij Biogondisch en Theekamer Pien in Breda

Lunchen bij Biogondisch en Theekamer Pien in Breda

Vandaag een heerlijk dagje gehad in Breda met vriendinnetje Ilona. Lekker bijgekletst en heerlijk geluncht bij Biogondisch en later afgesloten met wat lekkers bij Theekamer Pien

Biogondisch

We waren al op tijd in dit gezellige, sfeervolle lunchcafe / restaurant / winkel en de eigenaresse nam alle tijd om ons te vertellen over Biogondisch. Hoe het ontstaan is, wat er allemaal voor heerlijke dingen op de kaart staan en wat ze allemaal nog meer doen.

Lunchen bij Biogondisch en Theekamer Pien in Breda  Lunchen bij Biogondisch en Theekamer Pien in Breda  Lunchen bij Biogondisch en Theekamer Pien in Breda

Om bij het begin te beginnen de lunch. We waren speciaal naar Biogondisch gegaan omdat we op zoek waren naar een leuke plek om gezond te lunch. Bij Biogondisch zit je dan absoluut goed want bij Biogondisch is alles biologisch,  en vegetarisch en de meeste gerechten zijn glutenvrij of glutenarm, lactosevrij,  suikervrij en zonder E-nummers.  kortom gezonder kan niet. Daarnaast wordt er rekening gehouden met diëten en allergieën wanneer dit van toepassing is.

We kozen voor de Seaweed / Dutchweed Burger en de Biogondische burger.

De Biogondsiche burger is een plantaardige burger (en bevat onder andere kikkererwten) met broodje en groene mayonaise. Het broodje ziet er allereerst al ontzettend smaakvol uit maar de smaak is minstens zo goed. De burger is echt ontzettend smaakvol, het broodje lekker knapperig en het sausje past heerlijk in het geheel. Absoluut een aanrader dus.

IMG_9268  IMG_9273

De Seaweed / Dutchweed Burger is een concept van Lisette Kreischer en het enige gerecht dat niet door Biogondsich gemaakt wordt. Maar omdat ik hier al meer over gehoord en gelezen had waren we ook erg benieuwd geworden naar deze burger. De Dutchweed burger is een zeewierburger met chlorellabroodje, zeewiersaus en rauwkost. Ik ben (helaas) niet zo’n fan van alles wat uit de zee komt dus erg benieuwd naar de smaak (en stiekem ook een beetje bang dat de smaak van zeewier zou overheersen). Maar niets is minder waar. De kleur van het broodje is al bijzonder maar de smaak van de burger erg verrassend. Het smaakt absoluut niet naar zeewier en was ontzettend lekker.

IMG_9269  IMG_9272

Hieronder een filmpje over de Seaweed burger.

Naast deze heerlijke burgers stonden er nog allerlei andere heerlijke dingen op de kaart zoals Biogondische soep van de dag, broodje echt gezond, seizoenssalade, groentequiche en een vegie sandwich. Het liefst wil ik alles proberen dus heb ik meteen een hele goede reden om terug te gaan.

Naast het feit dat je hier heerlijk kan lunchen organiseren ze ook een keer in de week op donderdagavond een 2 of 3 gangen diner,  kun je eten afhalen, organiseren ze kookworkshops en is het een winkel waar je superfoods en andere gezonde producten kan kopen..

Bovendien kun je hier een biogondische tas bestellen. Deze tassen hebben ze in 3 verschillende soorten. Namelijk de biogondische boodschappentas, een smoothie superfood pakket en een slowjuicepakket.

Biogondisch  doet haar naam ook echt eer aan en is wat mij betreft een erg leuk concept waar ik zeker vaker ga komen. Super gezond en ontzettend lekker. Ik als foodie houd er ontzettend van!

Lunchen bij Biogondisch en Theekamer Pien in Breda IMG_9277

Theekamer Pien

Eind van de middag gaan we naar Theekamer Pien voor een drankje en wat lekkers. Een vegetarische en biologische lunchroom waar ze werken met eerlijke en pure producten. Daarnaast is het is een gezellig plekje waar je heerlijk kan genieten van je lunch of wat te drinken met iets lekkers.

IMG_9282 IMG_9283

We kiezen een vegan Latte Macchiato en omdat we niet kunnen kiezen hebben ze “mienietjes”, die bestaat uit 3 verschillende kleine taartjes.  De Latte Macchiato is met hazelnootmelk en de “mienietjes” bestaan uit 3 kleine taartjes. Het ene taartje is worteltaart, het andere raw, vegan en natuurlijk gezoete chocoladetaart en het derde taartje is suikervrije havermouttaart met rode vruchten. Heerlijk om af en toe guilt free te snoepen en dat kan van deze taartjes.

IMG_9281

Ik kom ook hier zeker een keer terug om te lunchen omdat er allerlei lekkere dingen op de kaart staan zoals lekkere verse, biologische vegan soepen, lekkere salades en  broodjes.

IMG_9284