Deze kruidkoek is heerlijk en eenvoudig klaar te maken. Kinderen zijn er gek op.
Ingrediënten
- 200 gram havermeel
- 150 gram quinoameel
- 125 ml water
- 200 gram palmsuiker
- 100 gram honing
- 3 tl steviapoeder
- 15 gram wijnsteenzuur bakpoeder
- 1,5 eetlepel speculaaskruiden
- olijfolie
Bereidingstijd
15 minuten voorbereiden, 12 uur wachten en 1 uur oventijd
Bereiding
- Meng het meel, de speculaaskruiden, het bakpoeder, de palmsuiker en het zout door elkaar.
- Doe de honing, het water en de stevia in een pan en breng het al roerende aan de kook.
- Doe beide mengsels bij elkaar in de keukenmachine of mixer en zorg dat het een egale substantie wordt.
- Mix vijf minuten door, het wordt een behoorlijk dikke massa.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Doe het deeg in de cakevorm. Druk het goed aan.
- Sluit de cakevorm goed af met huishoudfolie en laat het mengsel 12 uur rusten (hoeft niet in de koelkast)
Na 12 uur:
- Warm de oven voor op 170 graden
- Bestrijk het deeg met olie of melk
- Bak de kruidkoek in 3 kwartier á een uur klaar (de koek is klaar wanneer een satéprikker schoon uit de koek komt)
- Laat de koek afkoelen op in de vorm