Kruidkoek

Deze kruidkoek is heerlijk en eenvoudig klaar te maken. Kinderen zijn er gek op.

Ingrediënten

  • 200 gram havermeel
  • 150 gram quinoameel
  • 125 ml water
  • 200 gram palmsuiker
  • 100 gram honing
  • 3 tl steviapoeder
  • 15 gram wijnsteenzuur bakpoeder
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  •  olijfolie

Bereidingstijd

15 minuten voorbereiden, 12 uur wachten en 1 uur oventijd

Bereiding

  1. Meng het meel, de speculaaskruiden, het bakpoeder, de palmsuiker en het zout door elkaar.
  2. Doe de honing, het water en de stevia in een pan en breng het al roerende aan de kook.
  3. Doe beide mengsels bij elkaar in de keukenmachine of mixer en zorg dat het een egale substantie wordt.
  4. Mix vijf minuten door, het wordt een behoorlijk dikke massa.
  5. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  6. Doe het deeg in de cakevorm. Druk het goed aan.
  7. Sluit de cakevorm goed af met huishoudfolie en laat het mengsel 12 uur rusten (hoeft niet in de koelkast)

Na 12 uur:

  1. Warm de oven voor op 170 graden
  2. Bestrijk het deeg met olie of melk
  3. Bak de kruidkoek in 3 kwartier á een uur klaar (de koek is klaar wanneer een satéprikker schoon uit de koek komt)
  4. Laat de koek afkoelen op in de vorm