Hartige groentetaart met wortelpeterselie

Ingrediënten hartige groentetaart met wortelpeterselievoor 4 personen

  • peper
  • zeezout of himalayazout
  • Italiaanse kruiden
  • kokosolie
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen groot
  • 3 stuks wortelpeterselie (of 1/2 knolselderij)
  • 250 gram champignons
  • 140 gram speltmeel
  • 150 gram (biologische) yoghurt
  • 4 eieren
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 70 gram roomboter in blokjes
  • quichevorm van ca 22 centimeter

Bereidingswijze hartige groentetaart met wortelpeterselie

Bereidingstijd bedraagt 1,5 uur waarvan 30 min wachttijd voor deeg en 45 minuten oventijd.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een quiche-vorm in met een beetje kokosolie.
  • Meng in een kom het speltbloem met een snuf (zee)zout.
  • Voeg de koude boter in blokjes toe en klop alvast één ei.
  • Kneed de boter voorzichtig door het meel met je vingertoppen tot het grof aanvoelt.
  • Voeg het geklopte ei en 1 tot 2 eetlepels koud water toe.
  • Kneed het geheel tot een soepel deeg.
  • Wikkel het deeg daarna in plastic folie en laat het  30 minuten rusten in de koelkast.
  • Was ondertussen de groente, schil de winterpeen & wortelpeterselie en snijdt alles in kleine stukjes of rasp het grof.
  • Pel de teentjes knoflook.
  • Verhit wat kokosolie in een grote pan en voeg alle groente toe.
  • Bak het geheel in 5-6 minuten op hoog vuur.
  • Pers hierboven de knoflook uit en bak nog heel even mee.
  • Goed blijven roeren en op smaak brengen met peper, zout & Italiaanse kruiden.
  • Laat de groenten uitlekken in een vergiet.
  • Meng vervolgens drie eieren, de yoghurt en de geraspte kaas in een kom.
  • Breng op smaak met wat peper, zout & Italiaanse kruiden.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap groter dan de quichevorm.
  • Leg het deeg voorzichtig in de vorm, bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg en prik enkele gaatjes in de bodem met een vork.
  • Verdeel nu het groente-mengsel over de bodem en giet het ei-mengsel er overheen. Prik eventueel nog wat met een vork in de taart zodat het ei-mengsel goed door de groente loopt. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten goudbruin & gaar.

Lekker smullen van deze heerlijke, hartige groentetaart met wortelpeterselie

Hartige-taart-met-wortelpeterselie1