gezonde appel perentaart

Gezonde appel perentaart

Dit is een recept voor een heerlijke en gezonde appel perentaart. Hieronder de ingrediënten.


Voor de bodem

  • 175 gram speltmeel
  • 120 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepels vanille poeder
  • 100 gram kokosolie
  • 2 eetlepels water
  • Rasp van een halve citroen
  • Snufje zout

Voor de vulling

  • 350 gram appels
  • 400 gram peren
  • 2 theelepels sap van een citroen
  • 3 ½ eetlepel arrowroot
  • 2 theelepels kaneel

Bereiding gezonde appel perentaart

Bereiding bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe in een kom speltmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, citroenrasp en een snufje zout.
  3. Smelt de kokosolie.
  4. Doe de gesmolten kokosolie, vanille poeder en het water bij het meel en kneed het deeg (in de keukenmachine) goed door tot het een egaal geheel is. (Blijft het deeg nog plakkerig, voeg wat extra speltmeel toe.)
  5. Smeer een springvorm van ca 22 cm goed in met kokosolie en bekleed daarna de vorm met het deeg, ongeveer een halve cm dik.

Bereiding vulling

  1. Schil de appels en peren en snijd in stukken
  2. Doe de appels en de peren met het citroensap en kaneel in de keukenmachine en maak fijn
  3. Voeg de arrowroot toe aan het appel-peren mengsel
  4. Vul de taartbodem  met de appel-perenvulling
  5. Bak de bodem in 20 minuten gaar.

appel peren taart zonder geraffineerde suiker

Je kunt de appel-perentaart warm eten maar hij is ook erg lekker wanneer hij afgekoeld is.

Geniet van deze heerlijke appel-perentaart!