Ingrediënten brownies zonder geraffineerde suiker:
- 175 gram pompoen
- 250 gram kidneybonen
- 100 gram havermout (of havermeel) (wanneer je voor glutenvrije havermout kiest, is dit recept glutenvrij)
- 1/2 theelepel himalayazout
- 1 theelepel baking soda
- 1/2 eetlepel biologische instant coffee
- 4 eetlepels biologische honing
- 6 eetlepels rauwe cacao
- 1 handje walnoten
Bereiding Brownie zonder geraffineerde suiker:
- Snijd de pompoen in stukjes (schil hoef je er niet af te halen)
- Stoom de pompoen ca. 10 minuten totdat het zacht is
- Laat de pompoen afkoelen
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Wanneer je havermout hebt, maal deze fijn tot meel (als je al havermeel hebt, kun je deze stap overslaan)
- Spoel de kidneybonen goed af en laat ze goed uitlekken
- Voeg alle ingrediënten behalve de walnoten toe en mix alles goed tot een dikke vloeibare massa
- Voeg de walnoten toe en maal deze nog even mee in de machine
- Vet de ovenschaal (ca 17 x 28 cm) in met een beetje kokosolie
- Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig
- Bak het geheel ca 35 minuten in de oven. (De binnenkant blijft wat zacht)
Snijd in stukjes en smullen maar!
Brownies zonder chocolade maar met groentes
Deze brownies zonder geraffineerde suikers zitten vol groentes maar smaken echt ontzettend lekker. De binnenkant is lekker zacht zoals het hoort bij een brownie.
Toen ik deze brownies zonder geraffineerde suiker had gemaakt en uitdeelde was iedereen ontzettend verbaasd dat er geen chocolade inzat maar nog veel verbaasder over het feit dat er zoveel groentes inzitten. Je zou dit tussendoortje zelfs als ontbijt kunnen nemen.
Een supergezond tussendoortje met voedingsstoffen dat door de rauwe cacao ook nog eens ontzettend veel antioxidanten bevat.