Eenvoudig gezonder leven met drie simpele tips

Gezond leven is vandaag de dag hartstikke in. In dit artikel geven we daarom drie tips om op een eenvoudige manier gezonder te kunnen gaan leven.

Tip 1: Sport regelmatig
Regelmatig sporten is goed om je spieren en gewrichten soepel te houden en te trainen zodat ze zwaardere belasting aankunnen. Bovendien neemt de conditie van je lichaam toe, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes. Tenslotte kun je over het algemeen beter tegen stress wanneer je regelmatig sport. Het hoofd wordt immers tijdens sporten een soort van ‘leeggehaald’ waardoor je weer beter bestand bent tegen de drukte en chaos van alledag.

Tip 2: Isoleer je woning
Helaas is het op dit punt nog lang niet in iedere woning op orde. Denk bijvoorbeeld aan schimmels op de buitenmuren of in de badkamer. Schimmelgroei kan erg ongezond zijn en zeker voor mensen die astma of COPD hebben kan het voor flinke irritatie aan de luchtwegen zorgen en daardoor ernstig ongemak opleveren.

Isoleer je woning daarom op de juiste manier zodat vocht en tocht, maar ook zeker schimmelgroei, in jouw woning geen kans maken. Manieren waarop je je woning kunt isoleren zijn onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Met name spouwmuurisolatie wordt helaas nog vaak over het hoofd gezien. Op zich is het ook niet zo vreemd, aangezien je deze isolatieklus niet zelf uit kunt voeren maar je daadwerkelijk een isolatie-expert nodig hebt. wil je meer weten over deze isolatievorm? Lees dan meer over spouwmuurisolatie.

Tip3: Breng regelmatig tijd in de buitenlucht door
De buitenlucht doet wonderen voor lichaam en geest. Wanneer je namelijk een frisse neus haalt, kun je in feite stellen dat je mentaal gezien ook een frisse neus krijgt. Bovendien stimuleert het je creativiteit wanneer je regelmatig tijd in de buitenlucht doorbrengt. Tenslotte kan het halen van een frisse neus een bijdrage aan stressreductie leveren.