De basis van dit recept heb ik van Superfoods Dongen. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven en maak het in grotere hoeveelheden omdat het bij ons zo op is.
Ingrediënten granola met superfoods:
– 3 kopjes havervlokken
– 3 kopjes quinoavlokken (of ook havervlokken)
– 2 kopjes noten en zaden (bijv. walnoten, amandelen, hazelnoten, cashewnoten, pompoenpitten)
– 2 grote eetlepels biologische streekhoning
– 5-6 tl kaneel
– 2-3 eetlepels gesmolten kokosolie (gebruik liefst niet ontgeurde kokosolie)
– handje goji bessen
– handje moerbeien
– 2 eetlepels lijnzaad
– 1 eetlepel kokossnippers
– 2 eetlepels hennepzaad
– 1 eetlepel chiazaad
– handje cacaonibs
– flinke hand (ongezwavelde) sultanarozijnen
Bereiding granola met superfoods:
Verwarm de oven voor op 160 graden
Mix de havervlokken, quinoavlokken, noten en zaden, honing, kokosolie en kaneel door elkaar in een grote ovenschaal.
Zet de schaal 20 minuten in het midden van de oven. Na 10 minuten even alles omscheppen.
Haal de schaal uit de oven en voeg nu de goji bessen, moerbeien, lijnzaad, kokossnippers, hennepzaad, chiazaad, cacaonibs en sultanarozijnen erdoor zodat de smaken lekker kunnen mengen.
Ik eet deze superfoods met granola graag met zelfgemaakt kokosyoghurt en voeg nog wat fruit, gepofte quinoa en bijenpollen toe voor ik ga eten. Maar ook ‘s avonds zonder yoghurt is het lekker als tussendoortje.