Met onderstaande ingrediënten heb ik ongeveer 14 bolletjes gebakken
Ingredienten
- 500 gram boekweitmeel
- 50 gram speltbloem
- 1 ei
- 200 ml water
- 7 gram gram gist
- 10 gram zout
- 3 lepels olijfolie
- 30 gram agave siroop
Bereiding
Doe de gist bij het water en voeg de agave daar aan toe. Laat dit even staan.
Voor het deeg
1. Doe de boekweit en de speltbloem in de keukenmachine en voeg zout toe.
2. Voeg daarna de olijfolie en stap voor stap het water met gist toe.
3. Vervolgens goed kneden totdat het deeg niet meer plakt (anders wat speltbloem of boekweit toevoegen).
4. Zodra het deeg klaar is doe je het in een kom en dek je het af met een vochtige doek en zet je het gedurende 1 uur op een warme plek.
5. Daarna weer goed kneden. Vervolgens maak je er kleine bolletjes van en leg je ze op een plaat.
6. Opnieuw een half uur laten rusten op een warme plek met een vochtig doek erover heen.
7. De oven voor verwarmen op 200 graden en de bolletjes ca 15 min bakken.