Ingrediënten Quinoa Chia Brood:
- 300 gram quinoa
- 60 gram chia zaad
- 250 ml water
- 60 ml olijfolie
- 1/2 tl baking soda
- 1/2 tl Keltisch zeezout
- 2 el citroensap
Bereiding Quinoa Chia Brood:
- Doe de quinoa in een bak met ruim water en laat de quinoa een nacht in de koelkast wellen
- Doe het chiazaad in 125 ml water totdat het een gel is. Roer regelmatig door
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Spoel de quinoa heel goed af met behulp van een zeef. Laat de quinoa goed uitlekken en zorg ervoor dat er zo min mogelijk water in de quinoa zit
- Doe de quinoa met het chiazaad, 125 ml water, de olijfolie, baking soda, Keltisch zeezout en citroensap in de keukenmachine en laat de keukenmachine op de hoogste stand 3 minuten draaien.
- Bedek een broodblik met ovenpapier en giet het mengsel in het blik
- Zet het quinoa chia brood 90 minuten in de oven
- Verwijder het brood uit de oven en laat het in het bakblik afkoelen. Het brood is goed wanneer het krokant is maar je het wel iets kunt indrukken
- Verwijder het brood uit het blik en laat het helemaal afkoelen op een rooster
Dit brood is zonder beleg al erg smaakvol maar ook lekker met notenpasta!
Je kunt het brood 3 dagen in de koelkast bewaren. Heb je teveel dan kun je het ook invriezen!