Ingrediënten pecan amandel cake:
- 150 gr amandel (1 nacht geweekt in ruim water)
- 4 el amandelmeel
- 4 el havermeel
- 1 el wijnsteenbakpoeder
- 2 el rauwe cacao
- 3 eieren
- 2 bananen
- 10 medjool dadels
- 50 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
- 2 handjes pecannoten
- kokosolie
Bereiding pecan amandel cake:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Giet het water van de amandelen en maak de amandelen fijn in de keukenmachine (je kunt het water ook opvangen en zelf amandelmelk maken, klik hier voor een recept)
- Ontpit de dadels
- Doe de bananen, eieren, amandelmelk en de dadels in de keukenmachine en laat deze ca 5 minuten draaien
- Voeg de amandelen, de pecannoten, het amandelmeel, het havermeel, het wijnsteenbakpoeder en de cacao toe en meng het geheel kort door elkaar
- Vet een cakeblik in met kokosolie en doe het mengsel in het blik
- Bak de pecan amandel cake in ca 35 minuten gaar (even controleren met een sateprikker)
Smullen maar!