Ingrediënten chocoladepasta zonder geraffineerde suikers:
- 100 gram gemengde noten (of hazelnoten), ongebrand en ongezouten
- 3 eetlepels biologische honing
- 3 theelepels cacao
- 1 eetlepel kokosolie
- evt. wat hazelnotenolie
Bereiding chocoladepasta zonder geraffineerde suikers:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Leg de noten op het bakpapier en rooster de noten ca 5 minuten
- Doe de noten in de keukenmachine en maal de noten fijn.
- Haal af en toe de noten met een spatel van de zijkant van de machine
- Maal door totdat de noten heel fijn worden en er olie vrijkomt
- Na 10-15 minuten ontstaat er een smeerbare massa
- Let op dat je de machine regelmatig stopt zodat deze niet oververhit raakt
- Smelt de kokosolie
- Wanneer het een smeerbare massa is geworden voeg je de kokosolie, de honing en de cacao toe en meng dit door de notenmassa
- Wanneer het geheel te droog blijft, kun je wat hazelnotenolie toevoegen
Wist je dat de gewone chocoladepasta ontzettend veel geraffineerde suiker bevat. Deze variant zonder geraffineerde suiker is ontzettend lekker en vele malen gezonder. Je kinderen en jijzelf zullen smullen van deze heerlijke chocoladepasta.