Ingrediënten banaan chocolade walnoten taart:
- 50 ml amandelmelk
- 6 el kokosolie (of boter/olijf olie)
- 1 el 2 vanille poeder
- 4 grote of 5 medium bananen
- 250 gram speltbloem
- 4 el honing
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl backing soda
- 100 gram walnoten
- 100 gram pure chocolade (85%)
- Bakblik of taartvorm
Bereiding banaan chocolade walnoten taart:
Bereiding banaan chocolade walnoten taart:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed een cakeblik met bakpapier of gebruik een siliconenvorm.
- Doe de amandelmelk, gesmolten kokosolie, vanille en (stukken) bananen in een blender
- Zet aan tot het een geheel heeft gevormd.
- Meng de bloem, honing, bakpoeder, backing soda en zeezout in een grote kom.
- Roer door elkaar met lepel en voeg het bananen mengsel toe. Roer niet te veel, maar tot het net gemengd is. Het maakt niet uit dat er klontjes in zitten.
- Laat het beslag even staan en hak ondertussen de walnoten en chocolade in kleinere stukken.
- Voeg de noten en stukjes chocolade toe en roer dit door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm, verdeel en strijk de bovenkant plat.
- Zet in het midden van de oven en bak ongeveer 35-40 minuten.
Let op: soms heeft het net iets langer of juist korter nodig. Dit hangt oa af van het type de oven en het cakeblik. Prik na 30 minuten met een saté prikker in de cake, komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet, zet de cake dan terug in de oven en prik na 5-10 min nogmaals met de saté prikker. Wanneer de prikker er schoon uitkomt, laat je de cake voor 5-10 min afkoelen in de vorm. Vervolgens kun je de taart/cake eruit halen.
Smullen maar van deze heerlijke banaan chocolade walnoten taart.