Dit is naar een recept van Lotta denkt breed maar ik heb het in grammen gedaan omdat ik niet graag met cups werk.
Ingrediënten:
– 275 gram appel (om te rapen)
– 1/2 appel (om te garneren)
– 300 gram courgette
– 225 gram havermeel
– 250 gram kokosbloesemsuiker
– 80 gram walnoten
– 2 eieren (wanneer je geen eieren gebruikt, kun je dit vervangen door 3 el chiazaad vermengd met 9 el water*)
– 1 el kaneel
– 1 tl nootmuskaat
– ½ tl kruidnagel
– 1½ tl wijnsteenbakpoeder
– kokosolie om de taartvorm mee in te vetten
Bereiding: (ca 30 minuten en 60-70 minuten baktijd)
– Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius.
– Rasp de appel en courgette.
– Mix het ei* met de kokosbloesemsuiker.
– Mix in een andere kom de overige ingrediënten. Houd ½ appel achter voor garnering.
– Mix nu alles (kort) samen in de keukenmachine en roer de walnoten door het beslag heen.
– Vet de taartvorm in met kokosolie.
– Doe het taartbeslag in een taartvorm en garneer met schijfjes appel.
– Bak de taart gaar in 60 – 70 minuten (afhankelijk van de oven) in het midden van de oven.
* Meng 3 eetlepels chiazaad met 9 eetlepels water. Mix goed totdat er een grijskleurige ei-achtige structuur ontstaat.