Ingrediënten quinoa met wortels en champignons voor 2 personen:
- 500 gram wortels
- 400 gram champignons
- 40 gram roomboter
- 200 ml biologische bouillon (200 ml water en 1/2 bouillonblokje)
- 100 ml rice cuisine
- tuinkers
- 150 gram quinoa
Bereiding quinoa met wortels en champignons:
- Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing
- Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes
- Verhit de helft van de boter in een pan en voeg de wortels toe
- Doe de bouillon erbij en laat het geheel op laag vuur koken totdat er bijna geen vocht meer over is
- Maak de champignons schoon en snijd deze in 4 stukken
- Verhit de andere helft van de boter in een andere pan en bak de champignons
- Wanneer de champignons lekker bruin zijn, voeg ze bij de wortel
- Voeg vervolgens de rice cuisine toe en laat nog heel eventjes doorkoken
- Schep de quinoa op een bord, schep hierover het wortel/champignon mengsel en voeg wat tuinkers toe
Geniet ervan!
Wist je dat de gewone, witte champignons heel gezond zijn?
Champignons bevatten 12 keer meer antioxidanten dan andere groenten, ze bevatten L-Ergotioneine, een stof waarmee beschadigde cellen kunnen worden hersteld. Bovendien is vastgesteld dat champignons het risico op borstkanker kan verkleinen. Ook bevatten champignons veel mineralen zoals Kalium, fosfor, koper, vezels, vitaminen als vitamine B2, B3, foliumzuur(B11) en Selenium. Daarnaast zijn champignons een bron van Ergosterol (een voorloper van vitamine D). Champignons bevatten ook geen vetten, zijn cholesterolvrij en zoutarm.