Ingrediënten pasta pompoen walnoten geitenkaas (4 personen):
- 900 gram pompoen
- 1 ui
- olijfolie
- 450 gram volkoren pasta
- 100 gram walnoten
- 150 gram zachte geitenkaas
- flinke hand basilicum
- vers gemalen peper & zout
Bereiding pasta pompoen walnoten geitenkaas:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de pompoen in stukken van ca 1,5 x 1,5 cm
- Snipper de ui
- Doe de pompoen en uien samen in een grote ovenschaal en druppel er wat olijfolie overheen
- Zet de schaal 40 minuten in de oven
- Kook ondertussen de pasta gaar
- Giet de pasta af en bewaar 150 ml kookvocht
- Doe de pasta, de geitenkaas en het kookvocht terug in de pan
- Roer totdat de geitenkaas gesmolten is
- Verbrokkel de walnoten
- Scheur de blaadjes basilicum in stukjes
- Doe de walnoten en de basilicum bij de pasta
- Voeg nog wat versgemalen peper en zout naar smaak toe
Geniet van deze heerlijke pasta!