Ingrediënten romige pastasaus geroosterde paprika (4 personen):
– 2 rode parpika’s
– kokosolie
– 2 sjalotten
– 4 flinke tenen knoflook
– 240 ml ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)
– 2 eetlepels edelgist
– 1,5 eetlepel arrowroot (of ander bindmiddel naar keuze)
– snufje rode peperpoeder
– vers zeezout & verse peper
– 300 gram volkoren speltpasta
Bereiding romige pastasaus geroosterde paprika:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster de paprika’s ca. 25- 30 minuten
– Wanneer de paprika’s klaar zijn, doe ze in een plastic zakje of folie voor ca. 10 minuten.
– Verwijder na 10 minuten de zaadjes, stam en de harde velletjes
– Snipper de sjalotjes en fruit deze in kokosolie tot ze glazig zijn
– Doe de sjalotjes samen met de gepelde teentjes knoflook, de amandelmelk, arrowroot en de edelgist in de keukenmachine en pureer de saus
– Kook ondertussen de pasta
– Doe de saus in de pan en voeg zeezout, peper en de chilipeper naar smaak toe
– Laat de saus wat indikken indien nodig
– Giet de pasta af en serveer met de romige pastasaus geroosterde paprika