Zoete tomatensoep met appeltjes

Ingrediënten voor 6 personen:

– 900 gram trostomaten
– 450 gram geschilde appels
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 600 ml biologische groentebouillon
– 2 kruidnagels
– versgemalen peper
– snufje himalayazout of zeezout
– 1 el kokosolie

zoete tomatensoep met appel maya

Bereiding:
Snijd de appel en de tomaten in stukjes. Pel de ui en de knoflook en snijd deze in stukjes.
Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel kokosolie. Voeg de appels en tomaten toe en giet vervolgens de bouillon en de kruidnagels (evt. in een theebuiltje) erbij.
Breng alles aan de kook en laat het 20 minuten op zacht vuur koken.
Haal de kruidnagel eruit en pureer de soep.

Voor kinderen een erg zachte soep met zoete smaak.
Indien je van wat pittiger houdt, kun je een klein chillipepertje toevoegen.