wraps met mozzarella pesto

Wraps met pesto, mozzarella, tomaat, avocado en rucola

Ingrediënten wraps met pesto, mozzarella, tomaat, avocado en rucola (ca 7 stuks)

  • 1,5 kopje ongebleekte witte bloem
  • 1/4 kop olijfolie
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 kopje warm water (of minder)
  • 1/2 theelepel zeezout
  • optioneel 1 or 2 eetlepels kleingesneden verse peterselie

Ingrediënten pesto

  • 1 flinke bos basilicum
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1/2 teen knoflook
  • 35 gr pijnboompitten
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Ingrediënten topping

  • 1 bol mozzarella
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 2 handjes rucola

Bereiding wraps met pesto, mozzarella, tomaat, avocado en rucola (ca 7 stuks)

  1. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar en mix deze.
  2. Voeg eventueel de fijngesneden peterselie toe.
  3. Voeg de olie beetje voor beetje toe en meng met je handen tot de bloem kruimelig is.
  4. Voeg het water langzaam toe en kneed het meel met je handen tot het een geheel vormt (het kan zijn dat je niet al het water nodig hebt).
  5. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven plank en kneed tot een glad mengsel .
  6. Laat het deeg rusten in de kom en dek het af met een theedoek gedurende tenminste 15 minuten. Hierdoor wordt het deeg elastischer en is het makkelijker uit te rollen.
  7. Rol het deeg vervolgens uit tot een dikke plak en snijd ze in 7 gelijke stukken.
  8. Maak alle plakken zo plat mogelijk met je handen en maak de plakken vervolgens met een deegroller zo dun mogelijk tot je wraps hebt van ca 8 cm doorsnee (voeg evt. bloem toe wanneer het deeg plakkerig is).
  9. In de tussentijd verwarm je de koekenpan op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Je kunt ook gebruik maken van een anti-aanbak pan als je niet beschikt over gietijzer. (De pan moet droog zijn).
  10. Doe de wrap in de pan en bak aan tot het bruin wordt (ongeveer een minuut), draai de wrap om en bak de andere kant ook ongeveer een minuut.

Bewaar de wrap op een bord afgedekt met een theedoek om warm te blijven en bak de andere wraps. (Zodra ze afkoelen worden ze hard maar wanneer je ze kort opwarmt worden ze weer zacht)

Bereiding Pesto

  1. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Snijd het teentje knoflook doormidden en haal het binnenste eruit.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas of maal het fijn in de keukenmachine.
  4. Doe nu alle ingrediënten erbij en voeg de olijfolie toe. Doe dit op gevoel, de pesto moet niet te droog maar ook niet te vloeibaar worden.
  5. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

Wraps beleggen

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Bestrijk de wraps met pesto.
  3. Beleg de wrap met tomaatjes, stukjes mozzarella en stukjes avocado.
  4. Leg de wraps 5 minuten in de oven en wanneer de klaar zijn, haal je ze uit de oven en maak je ze af met een handje rucola.

wraps met mozzarella pesto