Pasta met mozzarella

Pasta met mozzarella voor 4 personen

Ingrediënten pasta met mozzarella

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 25 gram roomboter
  • 1 blik (bio) tomatenblokjes
  • 15 zongedroogde tomaten (met olie)
  • paar takjes tijm
  • 25 gram pijnboompitten
  • 80 ml olijfolie
  • 300-350 gram speltpenne
  • 200 gram kerstomaatjes (of snoeptomaatjes)
  • 1 bol mozzarella
  • handvol gesnipperde verse basilicum

Bereiding pasta met mozzarella

  1. Maak met de zongedroogde tomaatjes (uitgelekt), 2 teentjes knoflook, 80 ml olijfolie en de tijmblaadjes de pesto door ze in de keukenmachine te pureren. Op het einde de pijnboompitten erbij en dan nog heel kort pureren.
  2. Snipper ui en snijd 2 teentjes knoflook fijn
  3. Verhit de boter en bak de ui en knoflook tot ui glazig wordt.
  4. Roer de tomatenblokjes en de pesto erdoor.
  5. Voeg evt zeezout en versgemalen peper toe.
  6. Laat de saus zonder de deksel ca 15 minuten pruttelen.
  7. Halveer de tomaatjes, snijd de uitgelekte mozzarella in stukken en voeg deze op het einde toe aan de saus samen met de basilicum en roer nog even door!

Pasta met mozzarella