is zuivel gezond?

Is zuivel echt gezond?

Mijn oudste zoontje was eigenlijk altijd verkouden en ik wilde dat hij daar eindelijk vanaf kwam. Ik heb daarom een Paramedisch Natuurgeneeskundig Zorgverlener geraadpleegd en zij adviseerde mij zuivel in zijn voeding weg te laten.

“Hoe dan” dacht ik! Geen toetjes van (biologische) yoghurt met fruit meer, geen roomboter op zijn brood en ook geen (volle biologische) melk meer.

Waar ik eerst dacht dat melk gezond was en er echt pakken melk doorheen gingen, moest hij nu amandelmelk drinken. Helaas, meneertje houdt niet van amandelmelk en de hele dag alleen water…. Geen yoghurt na het eten en ook geen sojatoetje meer want dat is niet goed voor jongetjes….. En hoe blijft de zelfgemaakte chocoladepasta van mama op je boterham zitten?

Eigenlijk was het niet zo ingewikkeld;

De yoghurt werd vervangen door een chocolade mousse of een kiwi ijsje, de boter door kokosolie en de melk door waterkefir wat ook nog goed is voor je darmflora.

En wat vind meneertje er zelf van? Dat lijkt me duidelijk! Heerlijke toetjes in plaats van yoghurt, plakpasta op je boterham en de hele dag “diksap”!

En niet onbelangrijk, zijn snottebellen werden na 2 weken al veel minder………..