Wat zijn de voordelen van tijd voor jezelf nemen?

Tijd voor jezelf nemen en ontspannen is af en toe erg lekker en ook heel belangrijk. Tenslotte moeten je mind, body en health in balans zijn. Maar om ook echt tijd voor jezelf te nemen, vinden veel moeders erg lastig. Ik ben daar ook een erg goed voorbeeld van. Ik ben heel graag bij mijn kinderen maar voel af en toe dat ik tijd voor mezelf nodig heb. Om dan ook daadwerkelijk die tijd in te plannen, blijft voor mij wel echt een dingetje. Ik verzin vaak allerlei excuses en schuif het voor me uit.

Maar goed, afgelopen week een dagje ingepland om naar de sauna te gaan met mijn partner. Meteen 2 vliegen in een klap want naast tijd voor jezelf, is echt tijd met je partner doorbrengen natuurlijk ook erg belangrijk!!

Voordat we gingen hebben we tussen de middag de oudste van school gehaald en de kids naar opa en oma gebracht waar ze ook mochten blijven logeren. Geen centje pijn uiteraard want logeren bij opa en oma is altijd feest. Ik denk dat we van de kinderen best wat vaker weg mogen 😉

Vervolgens zijn wij naar de sauna gegaan, badjassen aan, telefoons uit en starten met een lekkere lunch. Heerlijk in die relax-stand, het enige waar je je mee bezig houdt, is welke sauna je neemt en wat je gaat eten. Lekker praten zonder dat je je gesprek moet onderbreken en lekker stil zijn. Gewoon aanwezig zijn en genieten. En soms heel even bikkelen want de koude dompelbaden zijn niet echt mijn ding. Ik weet dat het heel belangrijk is maar toch moet ik mezelf altijd een beetje dwingen. Nadat ik er ingesprongen ben, is het altijd weer heerlijk. En door op deze manier goed af te koelen voorkom ik dat ik hoofdpijn krijg.

We hadden gekozen voor een niet al te grote sauna waar wel alles aanwezig is. Meerdere sauna’s met verschillende temperaturen (o.a. bio sauna, eucalyptus sauna, zoutkristalsteen sauna, aufguss sauna, diverse stoombaden, een laconium (infraroodsauna), verschillende dompelbaden, bubbelbaden, een grote tuin met een panoramasauna en niet onbelangrijk een goed en knus restaurant.

opgietritueel sauna

voordelen van de sauna

We hebben een heerlijk dagje gehad met verschillende sauna’s, een opgieting, lekker in de stoombaden gezeten, heerlijk (en lang) gebubbeld, lekker gezwommen, relaxed boekjes gelezen, even geslapen en heerlijk gegeten.

Voordelen van de sauna

Naast het feit dat het heerlijk is , heeft de sauna allerlei voordelen voor je gezondheid.
– je scheidt afvalstoffen uit
– je doorbloeding wordt verbetert
– het zorgt voor een gezondere huis
– door de diepe ontspanning, vermindert de stress
– de conditie van je aderen wordt verbetert
– je bent beter bestand tegen temperatuurswisselingen
– je weerstand wordt verbeterd
– het verlicht gewrichts- en spierpijn
– het zorgt voor een diepere slaap
– en last but not least je vetverbranding gaat omhoog

Een heel goed excuus dus om vaker te gaan.

Na deze heerlijke ontspannen dag heb ik heerlijk geslapen (zonder dat je wakker wordt gemaakt omdat er iemand moet plassen) en werd ik heerlijk uitgerust wakker.

Maar na dit heerlijk dagje zonder de kids ben ik weer heel erg blij om ze te zien!

Wat zijn de voordelen van tijd voor jezelf nemen?

 Wat zijn de voordelen van tijd voor jezelf nemen?