Vital Green Superfood

Onlangs kwam ik in aanraking met een nieuwe lijn superfoods namelijk Vital Green Superfood van Bloem Health Products.

Deze lijn bestaat uit 100% biologische groente en andere superfoods in poedervorm. De groentes in poedervorm zijn boerenkool, broccoli, spinazie, rode bieten en wortel. De andere superfoods zijn chlorella, tarwegras en gerstegras.

Ik ontving van Bloem Health Products een pot chlorella poeder en een pot boerenkool. In het pakket zat ook informatie en recepten.

Wat heel leuk (en ook super goed) is, is dat de recepten onderverdeeld worden in Starters en Gevorderen. Klinkt logisch maar vaak zie je deze onderverdeling niet. Voor de mensen die net (willen) beginnen met smoothies kan dit afschrikken. Ik weet namelijk nog dat toen ik mijn eerste groene smoothie dronk, ik hier niet heel blij van werd en als ik mijn vriend een smoothie voor gevorderen meegeef, de kans aanwezig is dat hij hem niet opdrinkt. Mijn vriend vraagt vaak ook; is hij zoet? De fruitsmaak moet bij hem nog overheersen en dat is ook de beste methode om smoothies te leren drinken. Ik reken mezelf tot de gevorderden en gooi echt van alles in mijn smoothies en mijn smoothies bestaan ook voor een groter deel uit groentes dan uit fruit. Vaak heb ik ’s ochtends al 250-300 gram groente op door deze te verwerken in mijn smoothie.

Daarnaast hebben ze claimgerichte recepten. Recepten die gericht zijn op mensen die meer energie willen, willen detoxen of mensen die een slechte darmflora of spijsvertering hebben. Super! Op deze manier wordt het voor mensen die hier last van hebben of op zoek zijn naar recepten die hen helpen te detoxen of energie te krijgen makkelijker gemaakt om hiermee aan de slag te gaan.

Voorbeeldrecept Vital Green Superfood

Een van de voorbeeldrecepten die erbij zat was voor de darmflora. Ik heb hier zelf geen problemen mee maar ik had de ingrediënten hiervoor in huis.
Voor deze smoothie had ik kokoswater, chlorella poeder, 1 kiwi, een handjevol frambozen en boerenkoolpoeder nodig. Alles in de blender en blenden totdat het een drinkbare massa wordt. De kleur van de smoothie is donkergroen wat uiteraard komt door de chlorella. Het ziet er stiekem een beetje heftig uit maar de smaak verrast me. Het is echt een lekkere, frisse smoothie.

IMG_6990
Vital Green Superfood
IMG_6992
Vital Green Superfood

Als moeder die gezondheid ontzettend belangrijk vindt en dus ook heel veel bezig is met gezond eten, zoek ik altijd naar manieren om mijn kinderen meer groentes te laten eten. Omdat deze groentes in poedervorm zijn, kan ik het zonder dat ze het in de gaten hebben naar binnen krijgen. Ik strooi een klein beetje boerenkoolpoeder door de notenpasta en doe deze op zijn rijstwafel of boterham en niemand die het merkt. Extra groentes binnen en mama weer blij.

Ik eet heel graag biologische groentes en fruit en hoor ook vaak dat mensen biologisch (te) duur vinden. De prijzen van deze biologische groentes in poedervorm zijn absoluut niet hoog. Als je het namelijk omrekent heb je bijvoorbeeld 100 gram spinazie wat gelijk staat aan 1 kilo spinazie voor Euro 9,95. Bijkomend voordeel is dat het niet bederft! Ik ga zeker de andere poeders nog proberen!

Hieronder de verschillende poeders en de eigenschappen van de Vital Green Superfood Poeders

  • Bio Boerenkool poeder: De boerenkoolpoeder is rijk aan vezels, eiwitten en vitamine A en C. Boerenkool is een groente die in d herfst en winter geoogst wordt.
  • Bio Broccoli poeder: Voor deze poeder geldt hetzelfde als voor de boerenkoolpoeder. Deze broccolipoeder is rijk aan vezels en vitamine A en C. Broccoli is in tegenstelling tot boerenkool een zomergroente.
  • Bio Rode Bieten poeder: rode bietenpoeder rijk aan vezels. Rode bieten bevatten ook betaine, carotenoiden, kalium en magnesium.
  • Bio Spinazie poeder: spinaziepoeder is rijk aan vezels en vitamine A. Daarnaast is spinazie rijk aan antioxidanten.
  • Bio Wortel poeder: de wortelpoeder is rijk aan vezels en Vitamine A. Daarnaast bevatten wortels vitamine C, B1, B2, betacaroteen, flavonoiden, asparagine en mineralen.
  • Bio Gerstegras poeder: gerstegras poeder is rijk aan vezels, Vitamine C en Vitamine A. Daarnaast bevat het Chlorofyl. Gerstegras is een graansoort maar de voedingswaarde van gerstegras is veel hoger dan de voedingswaarde van graan.
  • Bio Tarwegras poeder: ook tarwegras poeder is rijk aan vezels, Vitamine A en chlorofyl.
  • Chlorella poeder: chlorella bevat o.a. voedingsstoffen als vitamines, mineralen, aminozuren en chrorofyl. Chlorella heeft een reinigende en zuiverende werking en geeft bovendien energie. Daarnaast bevordert het ook de spijsvertering en darmwerking. Bovendien heeft het een zeer gunstig effect op de lever en darmflora.

Voor de meeste van deze poeders geldt dat de groentes na het oogsten in zijn geheel gedroogd worden en vervolgens vermalen worden tot poeder. Op deze manier blijven de voedingsstoffen hun volledige waarde behouden. Bij gerstegras en tarwegras worden de jonge blaadjes gebruikt en verwerkt tot poeder om alle voedinsstoffen te behouden. Alle poeders (behalve chlorella) zijn 100% biologisch.

 Wist je dat boerenkool helemaal hip is in Amerika?

Deze oer-hollandse groente heeft vanwege zijn hoge voedingswaarden de status van superfood gekregen in Amerika. In onder andere New York, de stad waar het allemaal gebeurt (ook als het om gezonde voeding gaat) is deze groente ontzettend hip. Wij kennen het natuurlijk vooral van onze heerlijke boerenkoolstamp en we zien ook steeds vaker boerenkoolchips voorbij komen. In New York echter wordt er boerenkoolsoep van gemaakt en eten ze salade van boerenkool.