Shoppen in de markthal in Rotterdam

Eindelijk een keertje shoppen in de markthal in Rotterdam. We waren al vroeg vertrokken en dat bleek achteraf een erg goede keuze want bij aankomst was het nog vrij rustig waardoor we rustig langs alle kraampjes konden lopen.

Wat is er allemaal te koop in de markthal in Rotterdam?

Eigenlijk kun je er voor van alles terecht. Heel veel vers (en biologisch) fruit, vlees, brood en heel veel andere lekkere dingen zoals noten, vis, wijn, tapas en nog veel meer. Bovendien heb je hier ook behoorlijk wat leuke eettentjes.

Ik ben vooral geïnteresseerd in de verse (biologische) producten en sla dan ook mijn slag bij verschillende aanbieders.

Groente en fruit bij Natuurlijk!

Als eerste komen we bij Natuurlijk! Natuurlijk! wil de consument laten zien wat er allemaal mogelijk is met groente en fruit en ze doen dat middels verrassende recepten en productpresentaties.

Shoppen in de markthal in Rotterdam

Shoppen in de markthal in Rotterdam

Ik vind het altijd ontzettend leuk om nieuw dingen uit te proberen en hier liggen allerlei leuke en exotische uitziende fruitsoorten. Ik kies voor de mangistan (of mangosteen), de kiwibessen en de pitaya (ook wel drakenfruit). En ik neem ook wat aardbeien en heerlijke passievruchten mee. Ik word ontzettend vriendelijk geholpen en ze vertellen me over de verschillende vruchten.  De kiwibes mag ik alvast proeven, het heeft een beetje een zure smaak, erg lekker.

IMG_7626
Mangistan (mangosteen)

 

IMG_7625
Pitaya (drakenfruit)

 

IMG_7680

Groente en fruit bij Verse Oogst

Ook bij de Verse Oogst vul ik een tas met groente en fruit. Verse Oogst werkt met telers in Nederland. Verser kan bijna niet. Een aantal van hun telers zijn ook biologische telers. Zij gebruiken geen chemische middelen en geen kunstmest, doen aan biologische gewasbescherming en er wordt gebruik gemaakt van wisselteelt. Bovendien groeien de producten in hun natuurlijke ritme, met hun wortels in de grond en maken ze gebruik van een gesloten mineralen kringloop.

IMG_7632

IMG_7631

Je kunt kiezen voor 5 producten voor 5 euro. De producten staan steeds in groepen bij elkaar en van iedere groep mag je een product kiezen. Een van de medewerkers loopt met me mee en laat me ook nog de hommels zien die voor biologische gewasbescherming zorgen.

IMG_7630

Ik kies voor sweet sensation peren, een pompoen, een granaatappel, bieten en de tomaat onder de tomaten; de Picco Bello’s

Shoppen in de markthal in Rotterdam

Brood bij Le Perron

Bij Le Perron wordt brood gemaakt zoals brood gemaakt moet worden. Ze hebben een ontzettend groot assortiment en alles ziet er heerlijk uit en ruikt ook heerlijk.

IMG_7644

Ik ben dol op brood en probeer zo min mogelijk brood te eten maar ik kan dit soort broden echt nooit weerstaan. Ik koop een paar lekkere biologische broden; een mueslibrood en een spelt-pompoenpitten brood.

IMG_7676

We lopen verder langs alle kramen in dit prachtige gebouw wat ook zeker de moeite waard is om goed te bekijken.

IMG_7617

IMG_7618

Er is uiteraard nog veel meer te vertellen over dit ontzettend leuke concept en ik heb nog veel meer producten gekocht ;-). De foto’s hieronder geven je een kleine impressie van wat er nog meer is. Maar ik denk dat het vooral ontzettend leuk is om er zelf eens een kijkje te nemen en je tassen met al deze heerlijkheden te vullen. Ik ga in ieder geval snel een keertje terug.

Truffel
Truffel
IMG_7654
Heerlijke gedroogde worst

 

IMG_7653
Diverse oliën in heerlijke smaken

 

IMG_7650
Allerlei heerlijke paddestoelen

 

IMG_7649
Italiaans heerlijkheden

 

IMG_7648
Biologische slager

 

IMG_7646
Diverse tapas en wijnen

 

Verse vis
Verse vis