Quinoa van NatureCrops

Misschien is het jullie niet ontgaan maar ik ben echt gek op quinoa (spreek uit Kienwah). Ik was dan ook super enthousiast dat ik quinoa van NatureCrops kreeg om te proberen en hier een productreview over te schrijven.

Quinoa was tot voor kort een redelijk onbekend product. Maar sinds een tijdje kun je het in iedere supermarkt kopen en staat het ook op de menukaart in steeds meer restaurants. Zeker een product om meer over te weten en wat mij betreft zeer regelmatig te eten.

Quinoa van NatureCrops

Bij NatureCrops hebben ze 5 verschillende varianten op quinoa.

Witte Quinoa zaden: 

Deze kleine witte korreltjes bevatten ontzettend veel voedingsstoffen en zijn ontzettend veelzijdig in gebruik. Je kunt pasta en rijst gemakkelijk vervangen door quinoa en je De witte korrels kun je nadat je deze gekookt hebt  ont

Het is wel belangrijk quinoa in een zeef goed af te spoelen met water voor gebruik. Wanneer je dat niet doet zijn ze namelijk een beetje bitter. Je kunt quinoa ook heel goed bewaren. Ik kook meestal ook het hele pak in een keer. Wat je niet direct gebruikt zet je in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kunt quinoa dan zeker 1 week bewaren. Hartstikke handig. Je schept steeds wat je nodig hebt uit het bakje en je hebt in no-time een lekkere, zeer voedzame maaltijd op tafel

quinoa van naturecrops

Voorgekookte quinoa:
Voorgekookte quinoa is ideaal. De korreltjes zijn al voor je afgespoeld en voorgekookt. Deze quinoa hoef je nog maar 3 minuutjes te koken en dan is het klaar. Super handig!

quinoa van naturecrops

Quinoa vlokken:
Quinoa vlokken zijn lekker om door je yoghurt te doen of om granola mee te maken. Net als quinoa korrels zijn deze glutenvrij en ontzettend voedzaam. En bovendien erg lekker.

quinoa van nature crops

Quinoa meel: 
Quinoa meel kun je gebruiken in allerlei baksels. Ik heb er bijv. groentebrood mee gemaakt en kruidkoek mee gemaakt. Omdat quinoa geen gluten bevatten is dit ideaal voor mensen met een glutenallergie. Maar ook om je baksels gezonder te maken kun je witte bloem (=slecht voor je bloedsuiker omdat het een product is zonder voedingsstoffen) vervangen door quinoameel. Quinoameel bevat namelijk wel ontzettend veel voedingsstoffen.

quinoa van nature crops

Quinoa pops:
De quinoa pops zijn kleine gepofte quinoa korrels. Ze smaken een beetje rokerig en zijn erg lekker door je yoghurt.

quinoa van nature crops

Verpakking
Wat ik ook erg fijn vind, is dat alle quinoa varianten van NatureCrops verpakt zijn in stazakken. Na openen kun je de zakken goed afsluiten met een sluitstrip zodat ze lang vers blijven en je ze daardoor lang kan bewaren.

Waarom is quinoa nou zo goed en wordt het ook wel een superfood genoemd?

Quinoa wordt ook wel pseudo graan genoemd en wordt gerekend tot de superfoods omdat het ontzettend hoge voedingswaarden heeft. Het wordt ook wel gezien als het meest perfecte voedsel wat er is omdat het simpelweg het dichtst bij compleet voedsel komt.

Quinoa is:

  • rijk aan kwalitatief hoogwaardige eiwitten, de kwaliteit van de eiwitten is beter dan dat van vlees
  • rijk aan voedingsvezels
  • rijk aan essentiële vetzuren
  • rijk aan vitaminen en mineralen
  • laag glycemisch dus heeft het geen slechte invloed op je bloedsuikerspiegel omdat het langzaam energie geeft.
  • geen graan maar een zaad van een plant en daarom glutenvrij
  • het is ontzettend rijk aan calcium, bevat ijzer, vitamine B en E

De quinoa van NatureCrops is bovendien 100% biologisch

Quinoa is dus absoluut iets wat je in huis wilt hebben zodat je het regelmatig kan eten. Ter vervanging van rijst, pasta maar ook om van je soep een maaltijdsoep te maken, om mee te bakken etc.

I love quinoa

Zols ik al zei ben ik echt gek op quinoa en eet ik het zelf ook heel vaak. Soms eet ik het zelfs wel 3 x per dag. Als ontbijt, als lunch en als avondeten. Saai? Absoluut niet. Je kunt met quinoa zo ontzettend veel kanten op dat je iedere keer weer iets heel anders op tafel zet.

Hieronder een voorbeeld van de gerechten waardoor je ziet dat het bijzonder gevarieerd is en stuk voor stuk erg lekker.

Ontbijt:
Warme quinoa met frambozen en pecannoten

Quinoa frambozen en pecannoten

Lunch:
Quinoa met avocado en een gekookt ei

IMG_7590

Avondeten:
Quinoa met zoete aardappel

IMG_7592

Nieuwe soep NatureCrops

Ik heb ook de tomatensoep mogen testen die eind maart op de markt komt. Het is een erg lekkere biologische tomatensoep met quinoa. Makkelijk te maken en met een lekker biologisch broodje erbij een snelle maaltijd.

quinoa van naturecrops

Wist je dat?
Een leuk weetje over quinoa is dat bij de Inca’s de plant al een religieuze status had. Het werd ‘moeder-graan’ genoemd en elk jaar plantte het stamhoofd met een gouden spade het eerste quinoa-plantje. Ze beschouwden quinoa ook als hun heilige voeding. Het werd bovendien als krachtvoedsel gebruikt voor de mensen die op ijle hoogtes werkten.
De naam ‘Quinoa’ komt uit de oorspronkelijke taal van de Inca’s, en betekent ‘Moedergraan’ of ‘Supergraan’.

Nieuwe producten van NatureCrops
Wat bovendien ook ontzettend leuk is om te weten, is dat NatureCrops met allerlei nieuwe producten op de markt komt.

In april/mei van dit jaar zal er quinoa pasta op de markt komen, ik ben dol op pasta dus kan niet wachten totdat deze variant er zal zijn om het te proberen.
Quinoa muesli staat gepland voor juni/juli 2015. Mijn homemade granola is met quinoa vlokken en dat is heerlijk dus ook hiernaar ben ik erg benieuwd!
Last but not least…quinoa smoothie. Nooit geprobeerd maar ga ik ook zeker proberen.
De quinoa repen die al op de markt zijn, veranderen in receptuur en worden 100% biologisch. Deze vernieuwde repen zijn vanaf eind maart verkrijgbaar.

Ik kan niet wachten om alles te proeven en ga deze productlanceringen van NatureCrops zeker in de gaten houden.