Detox met 7-daagse HomeDetox Box

Detox met 7-daagse HomeDetox Box

Detoxen is ontzettend oud maar tegenwoordig  een hype en je kan het op ontzettend veel verschillende manieren doen. De ene kiest ervoor om een aantal dagen alleen sappen te drinken, de ander eet wel gewoon maar geheel natuurlijk en dan heb je nog talloze andere manieren. Een detoxkuur, ontslakkingskuur, ongiftingskuur, vastenkuur of reinigingskuur is de manier om je gezondheid te verbeteren en af te vallen.

Met het regelmatig detoxen van je lichaam, zorg je ervoor dat de toxines die je in je leven opbouwt door voeding, vervuiling, make-up, verzorgingsproducten etc. je lichaam verlaten en je je lichaam echt reinigt.
Ook al gebruik je natuurlijke verzorgingsproducten, eet je biologisch etc., je lijft wordt toch vervuild.

Wanneer je ervoor kiest een detox te doen is het belangrijk dat je het goed doet en daardoor geen last krijgt van detox-verschijnselen of zelfs ziek wordt.

Deze keer koos ik ervoor om de 7-daagse HomeDetox Box van Fiona Robertson te gebruiken onder deskundige begeleiding van Jasmin en Majola van de Fairstore.

Detox met 7-daagse HomeDetox Box

De HomeDetox box  is voorzien van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en voedingssupplementen.
Deze box bestaat uit:
– Psyllium and Bentonite mix voor de eerste 3 dagen
– Enzymen voor de eerste 3 dagen
– Probiotica voor 7 dagen
– Psyllium Husk Powder voor dag 4 t/m 7
– Klysma Kit

Detox met 7-daagse HomeDetox Box

Voorbereiding
Voordat het echte vasten begint, is het ontzettend belangrijk om je goed voor te bereiden en ervoor te zorgen dat je goed de detox in gaat zodat je niet ziek wordt.
Het is daarom belangrijk dat je bepaalde dingen niet meer eet.
Minimaal 1 week van te voren stop je met het volgende:
– alcohol
– vlees
– koffie
– zuivel (en andere dierlijke producten zoals eieren)
– suikers (en dit betekent niet alleen de geraffineerde suikers maar ook de toegevoegde suikers en zelfs de “gezonde” suikers zoals honing, stevia etc.)

3 dagen van te voren stop je met het eten van
– brood
– noten

De laatste dag voordat je de detox start, eet je veel groentes en fruit en evt. een soepje (zelfgemaakt/zonder toevoegingen van suikers en E-nrs)

De voorbereidingen zijn wat mij betreft prima te doen. Alcohol drink ik nauwelijks, vlees eet ik ook erg weinig. Ik vind een Latte op zijn tijd lekker maar die heb ik vervangen door rijstemelk met cacao en kaneel dus deze hoefde ik ook niet te missen. De laatste dagen geen brood en noten was voor mij ook geen probleem. Geraffineerde suikers en toegevoegde suikers mijd ik altijd al maar wat ik het lastigste vond, was de “gezonde suikers” vermijden omdat ik regelmatig granola eet waar wat honing inzit of een bananenbrood maak.

De detox week
Tijdens dag 1,2 en 3 drink (en slik) je op vaste tijden:
– 5 maal een shake van  Psyllium and Bentonite mix met biologische troebele appelsap en water
– Slowjuice sapje wanneer je daar behoefte aan hebt
– Veel water
– 5 enzym capsules
– 1 probiotica
Detox met 7-daagse HomeDetox Box
De eerste 3 avonden doe je een klysma. Wanneer je een klysma doet, zorgt dit ervoor dat je lichaam de afvalstoffen beter kan verwijderen. Ook krijg je hierdoor minder detox-verschijnselen zoals hoofdpijn en vermoeidheid omdat de afvalstoffen op deze manier snel weggespoeld worden en niet in je bloed blijven.
Tijdens dag 4 t/m 7 drink je iedere ochtend een shake van Psyllium Husk Powder met troebele appelsap en water.
Op dag 4 mag je fruit en salade en vanaf dag 5 mag je lichte maaltijden en soep toevoegen. Aan het eind van de dag slik je een probiotoca capsule.
Ook tijdens deze dagen is het heel belangrijk om veel water en kruidenthee te blijven drinken en evt. een smoothie of slowjuice sap tussendoor.
Verloop van de detox week
Dag 1 is goed verlopen. Ik had wel een licht honger gevoel en een klein beetje een zwaar hoofd maar met een klein beetje slowjuice sap tussendoor ging het prima.
Ik heb steeds een beetje sap gedronken rond etenstijd omdat we dan met het hele gezin aan tafel zitten en ik dat het lastigst vindt om niet te eten. Ik heb niet specifiek ergens zin in maar mis heel snel het kauwen.
Dag 2 is wederom goed verlopen. Geen zwaar hoofd meer en ook minder een honger gevoel.
Dag 3 de laatste dag alweer van alleen sappen. Morgen alweer wat kauwen ;-).
Vandaag hoefde ik geen eten te koken omdat ik onderweg was en dat is wel fijn alleen waar ik was hadden ze allerlei lekkere dingen waar je dan stiekem toch best trek in krijgt. Maar ik had mijn shake ;-).
Het hongergevoel is af en toe licht aanwezig maar waneer je een sapje drinkt, ben je al snel weer verzadigd.
Mij werd ook geadviseerd om tijdens deze week echt heel rustig aan te doen maar dat was toch lastig. Met een gezin met jonge kinderen en een eigen bedrijf is het toch lastig om echt rustig aan te doen omdat het leven doorgaat.
Ik ben wel op tijd naar bed gegaan, lekker een geleide meditatie opgezet en heb heerlijk geslapen. Wel werd ik ‘s ochtends (zeer) ruim voor de wekker uitgerust wakker dus was alles al klaar voordat de rest van  het gezin wakker werd.
Klysma
Ik zal je de details van de klysma besparen maar wat ik wel wil zeggen is dat dit me zo ontzettend is meegevallen. Ik vond het heel eerlijk best een dingetje waar ik een beetje tegenop zag maar dat is dus echt nergens voor nodig.
Verloop dag 4 t/m 7
Dag 4
Om half negen mag ik een stukje fruit eten. Yeah!
Ik kies voor een kleine banaan en een paar stukjes mango. Beide smaken ze heerlijk! Echt genieten! Je proeft de verschillende smaken echt heel intens.
Verder eet ik gedurende de dag nog een banaan, een passievrucht, een appel en een gedroogde dadel.
IMG_0702
‘s avonds mag ik een salade. Ik maak een salade van spinazie, snoeptomaatjes, paprika en avocado. Smullen 😉
Dag 5
Niet veel anders dan dag 4 maar vandaag een beetje quinoa erbij die ik lekker gekookt heb in bouillon! En dat was wel erg lekker, zeker omdat we een dagje naar de Efteling gingen en overal om je heen mensen eten.
Dag 6
Vandaag gaan we klimmen en balanceren in klimpark Zips&Ropes en daarna met z’n allen eten. We maken allemaal wat lekkers. Ik heb paprika’s gevuld met quinoa gemaakt en een grote schaal met groentes en een hummus dip.
Een erg leuke dag met wederom veel lekker eten wat ik nog niet mag/kan eten.
Eerlijk gezegd is het ook absoluut geen probleem. Ik eet de gevulde paprika’s (zonder de feta) en lekker veel rauwkost met de hummus dip.
Quinoa-Stuffed-Peppers-61-910x600
Dag 7
Nog een dagje te gaan. Ik maak een lekker smoothie met avocado, veel spinazie, banaan, aardbeien en blauwe bessen als ontbijt. Heerlijk! En verder hetzelfde als gisteren. Quinoa als avondeten en rijstwafels met hummus, avocado en notenpasta als lunch.
Dag 8
Vanaf vandaag mag ik weer alles eten. Voor mij houdt dat sowieso in onbewerkt, weinig tot geen zuivel, geen E-nrs en geen geraffineerde suikers.
Ik start de dag met een heerlijk bakje kwark met homemade granola.
De lunch bestond uit een stuk wortelbrood en een spelt boterham met geitenkaas
‘s Avonds een lekker bordje pasta.
 Alles smaakt extra lekker omdat je het tijdje niet gegeten hebt!
Conclusie
De detox is me reuze meegevallen en wat erg leuk was, is dat ik meteen resultaat merkte!
Ik kwam verder in mijn poses tijdens de yoga. De leraar vertelde heel toevallig dat dat ook met afvalstoffen te maken heeft. Ik ben er in ieder geval een behoorlijk aantal kwijt en dat is een erg fijn idee en gevoel!