Body Mind & Care: Vrouwen met overgewicht

Ik zat zondag (uiteraard niet geheel toevallig) het nieuwe programma Body Mind en Care te kijken op RTL4.

Ik wist al dat het aantal mensen met overgewicht was toegenomen in korte tijd maar was verbaasd om te horen dat het zo erg was.
In 1981 had 1 op de 3 vrouwen overgewicht en nu in 2015 heeft meer dan de helft overgewicht!!! Shocking!!

Wanneer je lijnt verdwijnen je vetcellen niet maar raken ze leeg, zodra je stopt met lijnen vullen deze vetcellen zich weer. Zaak is dus om niet te gaan lijnen maar je levensstijl om te gooien.
In deze aflevering laten ze ook zien dat je vet kan laten verdwijnen door vetvergruizing bij Finesse Bodyline Clinic maar dat is een ander onderwerp.

Mensen vragen mij ook vaak dat ik lijn omdat ik anders eet, maar dat is absoluut niet het geval. Ik heb in mijn leven ooit een keer gelijnd en na 5 dagen “van alles wat ik NIET MOCHT eten”, heb ik alles gegeten wat kon. Geen goed idee dus. Ik heb dat toen ook al meteen afgezworen.

Ook zeggen mensen vaak, jij hebt makkelijk praten, jij bent slank. Maar ook ik kan (zeer waarschijnlijk) niet alles eten zonder dik te worden. Maar heel eerlijk, zou ik dat wel kunnen dan zou ik het niet eens willen. Ik wil me namelijk goed voelen, energiek zijn en mezelf vullen met voedingsstoffen, mineralen, vitamines en niet met “lege” voeding vol suikers, Enrs etc.

Hoe doe je dat toch wordt me vaak gevraagd. Voor mij is dat redelijk simpel; Ik eet gezond omdat ik dat wil. Ik vind het belangrijk!!! Het is niet dat ik bepaalde zaken niet eet omdat het NIET MAG maar omdat ik het NIET WIL. En dat is naar mijn idee het allerbelangrijkste.

Wouter de Jong van Pro Active Medicine, voedingsexpert geeft in het programma tips voor een gezondere levensstijl.
Hij geeft aan dat wanneer je af wilt vallen je minder calorieën moet innemen dan dat je verbruikt. Dit kan door minder te eten en uiteraard ook door te sporten. Ik ben helemaal niet van de calorieën tellen maar feit is dat er in groentes weinig calorieën zitten en je deze dus erg veel kan eten. Het is gezond en het vult!

Hoe dan?
Hoe krijg je meer groentes binnen zonder de hele dag salades te eten?
Het makkelijkste is door ’s ochtends te starten met een groene smoothie (al zijn ze niet altijd groen). Je krijgt op deze manier meteen zo ontzetten veel groentes binnen dat het heel makkelijk is om aan je dagelijkse hoeveelheid groentes te komen. Heel eerlijk dacht ik in eerste instantie ook NEE! Het leek me helemaal niet lekker en daardoor had ik bij voorbaat al weerstand. Maar toch heb ik het geprobeerd en nu eet ik bijna dagelijks groene smoothies. En geloof me, ik gooi er alles in en bij mij is de verhouding heel veel groente en een beetje fruit. Heel af en toe zijn ze minder lekker maar meestal vind ik ze erg lekker. En degene die ik erg lekker vind, plaats ik op mijn site zodat iedereen er van mee kan genieten.

Bij iedere maaltijd groentes eten is ook een tip. In de zomer eten we graag salades maar in de winter is dat vaak wat lastiger. Wouter de Jong geeft ook aan dat soep eten perfect is om veel groentes binnen te krijgen. Is ook eigenlijk heel logisch want je kunt natuurlijk heel veel groentes verwerken in je soep. En als je de groentes pureert vinden de kinderen het vaak ook erg lekker. Ze krijgen op deze manier lekker veel groentes binnen zonder dat ze het in de gaten hebben. Hier wat tips voor lekkere soepen.