Yoghurtbrood met vruchten

Ingrediënten yoghurtbrood met vruchten:

  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 250 gram griekse yoghurt
  • 1  ei
  • 1 tl baking soda
  • 75 gram (ongezwavelde) rozijnen
  • 50 gram (ongezwavelde) gedroogde vijgen
  • 2 tl kaneel

Bereiding yoghurtbrood met vruchten:

  • Leg de rozijnen heel kort in een bakje water
  • Meng het speltmeel, de baking soda en de kaneel door elkaar in de keukenmachine.
  • Voeg het ei en de yoghurt toe en roer dit door de droge ingrediënten.
  • Haal de rozijnen uit het water, knijp het vocht eruit en voeg de rozijnen en de cranberry’s toe
  • Meng alles nog even goed door elkaar
  • Vet het cakeblik in met wat kokosolie
  • Doe het deegmengsel in het cakeblik
  • Zet de oven op 200 graden en doe het yoghurtbrood met vruchten meteen in de oven (de oven hoef je niet voor te verwarmen.
  • Na ca 30 minuten is het yoghurtbrood klaar

Even laten afkoelen en smullen maar!

yoghurtbrood met vruchten

Je kunt uiteraard de vruchten toevoegen die je zelf lekker vindt en eventueel ook nog wat noten!