Ingrediënten yoghurtbrood met vruchten:
- 250 gram volkoren speltmeel
- 250 gram griekse yoghurt
- 1 ei
- 1 tl baking soda
- 75 gram (ongezwavelde) rozijnen
- 50 gram (ongezwavelde) gedroogde vijgen
- 2 tl kaneel
Bereiding yoghurtbrood met vruchten:
- Leg de rozijnen heel kort in een bakje water
- Meng het speltmeel, de baking soda en de kaneel door elkaar in de keukenmachine.
- Voeg het ei en de yoghurt toe en roer dit door de droge ingrediënten.
- Haal de rozijnen uit het water, knijp het vocht eruit en voeg de rozijnen en de cranberry’s toe
- Meng alles nog even goed door elkaar
- Vet het cakeblik in met wat kokosolie
- Doe het deegmengsel in het cakeblik
- Zet de oven op 200 graden en doe het yoghurtbrood met vruchten meteen in de oven (de oven hoef je niet voor te verwarmen.
- Na ca 30 minuten is het yoghurtbrood klaar
Even laten afkoelen en smullen maar!
Je kunt uiteraard de vruchten toevoegen die je zelf lekker vindt en eventueel ook nog wat noten!