Rodekool soep

Ingrediënten:

– 2 uien
– 1 groene paprika
– 1 appel
– 1 kleine rode kool
– 1 el roomboter
– 1 el tomatenpuree
– 1 vleestomaat
– 1,5 liter water
– 2 groentebouillonblokjes (biologisch)
– 150 gram gedroogde pruimen
– versgemalen peper

Rode kool soep

Bereiding:

– Pel en snipper de ui.
– Verwijder de zaden van de paprika en snijd de paprika in stukken.
– Schil de appel en snijd deze in stukjes.
– Verwijder de kern van de rode kool en snijd de rest van de rode kool in kleine stukjes.
– Doe de boter in een pan en bak de uien, de paprika, de appel en de rode kool ca. 5 minuten.
– Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit ca. 2 minuten mee.
– Snijd de tomaat in blokjes.
– Giet het water bij de rode kool en voeg de tomaat, de bouillonblokjes en de peper toe.
– Breng het geheel aan de kook en kook ca. 20 minuten.
– Pureer de soep in de keukenmachine (of met een staafmixer).
– Snijd de gedroogde pruimen fijn en roer ze door de soep.
– Strooi de pompoen pitten eroverheen.

Rode koolsoep2

Deze soep is ook lekker met de boekweitbolletjes